Inför: Chelsea - Liverpool
Vem vinner bucklan? Den blå sidan eller den röda?

Inför: Chelsea - Liverpool

Sista matchen i ligacupen är här, med andra ord finalen. Chelsea tar sig ann toppkonkurrenten Liverpool på Wembley i ett gigantmöte i vad som väntas bli en riktigt spännande tillställning.

Både Chelsea och laget från Merseyside har riktigt fin form för tillfället och man har spelat bländande fotboll, i synnerhet Liverpool som har tagit nio raka segrar, alla tävlingar inkluderade mot ganska varierat motstånd. Imponerande segrar mot bland annat Inter och formstarka Arsenal på bortaplan har varvats med mer väntade segrar mot Norwich och Burnley för att nämna några.

Senaste mötet mellan Chelsea och Liverpool tror jag att de flesta minns, samma vecka som Lukaku-soppan drog igång. Men också för att det var den där galna 2-2 matchen som är så svår att glömma. Eller rättare sagt, den där galna första halvleken som det ändå var i början på Januari. Liverpool gick ju ganska snabbt upp i en 0-2 ledning innan Chelsea målade två gånger om precis innan pausvilan tjöt, och vilka drömmål laget gjorde signerat Kovacic och Pulisic. Den andra halvleken höll god kvalité, men den går inte att jämföra med den första akten. Jag har svårt att se att matchen ska innehålla samma ingredienser som den gjorde då. Underhållningsvärdet var något magiskt då, trots flera hjärtinfarkter för min egna del. 

Chelsea kommer till finalen som nyligen krönta världsmästare efter segern mot Palmeiras och har sex raka segrar. Man ligger på en tredje plats i ligan med femtio inspelade poäng. Med fjorton segrar, åtta kryss och tre förluster. Förluster som kom mot West Ham och Manchester City i båda mötena.


Liverpool ligger tvåa i tabellen efter ledande Manchester City, tre poäng bakom på sextio poäng. Lagen kommer att drabba samman i mitten av april månad. Räkna med en härlig batalj då. I säsongen hittills så har Liverpool lyckats vinna arton matcher, kryssat sex och förlorat två på de tjugosex man har spelat. Förlusterna har kommit mot West Ham och Leicester, båda på bortaplan. Man har ena foten i kvartsfinalen i Champions League efter att ha vunnit första mötet mot Inter med 2-0 på bortaplan. FA-cupen är man vidare i efter att ha slagit ut Cardiff med 3-1 i början på Februari.





Chelsea
 
Läget i laget:

Laget saknar fortfarande Ben Chillwell som är skadad säsongen ut. Annars ser det bättre än ut på länge på den fronten. Reece James har tränat med laget i veckan men kommer förmodligen inte att starta då han inte är fullt redo. I matchen mot Lille så gick Hakim Ziyech och Mateo Kovacic ut skadade men de ska vara redo imorgon enligt Thomas Tuchel, som medgav det på gårdagens presskonferens.



Senaste fem matcherna:

Chelsea – Lille 2-0
Crystal Palace – Chelsea 0-1
Chelsea – Palmeiras 2-1 (efter för)
Al-Hilal – Chelsea 0-1
Chelsea – Plymouth 2-1 (efter för)
 

Möjlig startelva: (3-4-2-1)

Mendy, Christensen, Silva, Rüdiger, Azpilicueta, Kanté, Jorginho, Sarr, Ziyech, Havertz, Mount

Liverpool

Läget i laget:



Att inte prata om Liverpools otroliga form vore konstigt. Som tidigare nämnts så har laget alltså nio raka segrar med en målskillnad på 25-3 i alla tävlingar, helt enastående. Jämfört med Chelseas sex raka segrar med en målskillnad på 10-2. Den enda som saknas i Liverpool-laget är Roberto Firmino, Diogo Jota är tveksam men förväntas spela enligt rapporter.

Senaste fem matcherna:

Liverpool – Leeds 6-0
Liverpool – Norwich 3-1
Inter – Liverpool 0-2
Burnley – Liverpool 0-1
Liverpool – Leicester 2-0

Möjlig startelva: (4-2-2)

Alisson, Trent, Matip, Van Dijk, Robertson, Henderson, Fabinho, Jones, Salah, Jota, Mane

Senaste fem mötena mellan lagen:

Chelsea – Liverpool 2-2 (Ligan, 2022)
Liverpool – Chelsea 1-1 (Ligan, 2021)
Liverpool – Chelsea 0-1 (Ligan, 2021)
Chelsea – Liverpool 0-2 (Ligan, 2020)
Liverpool – Chelsea 5-3 (Ligan, 2020)



Förväntad matchbild och tips:

Gissningsvis så bör det vara en rätt så avvaktande match inledningsvis från båda hållen i väntan på att något lag ska göra misstag. Annars är det två lag som känner varandra otroligt bra och som känner till svagheterna hos varandra. Bollinnehavet kommer nog se rätt fördelat ut och även målchanserna. För Chelseas del så är det rätt givet att inte gå bort sig så att Liverpool får fina kontringslägen, för då kommer det bli jobbigt. Ligger man lågt och låser Liverpools främsta vapen, vilket är deras yttrar så kan det bli riktigt bra. Jag är optimist och tror på seger, även om Liverpools form är skrämmande bra. Havertz avgör med matchens enda mål.


Tips: 1-0 (Havertz)
Vad? Ligacupfinalen
Var? Wembley London
När? Imorgon 17.30
Kanal? Viasat Sport/Viaplay
 

Daniel Karlsson2022-02-26 18:11:00
Author

Fler artiklar om Chelsea