Stamford Bridge, 2023-04-04 21:00

Chelsea - Liverpool

Inför: Chelsea-Liverpool

Inför: Chelsea-Liverpool

Ligalunken fortsätter när Liverpool beger sig till London och närmare bestämt till Stamford Bridge för ett möte med kanske än mer krisande Chelsea.

Ja, vi behöver väl knappt gå in på hur de båda klubbarna mår inför tisdagskvällens möte. Liverpool kommer i alla fall från en pinsam förlust borta mot Manchester City i lördags. Efter att Salah gett laget ledningen var det sedan spel mot ett mål i den andra halvleken när City stänkte dit tre bollar bakom Alisson.

Chelsea kommer också från en riktigt tung förlust när man fick se sig besegrade av Aston Villa hemma på The Bridge. Det blev också Graham Potters sista match som tränare för klubben. Svenskbekantingen har haft en tung tid i Chelsea sedan han tog över efter Thomas Tuchel i september månad. Hans statistik lämnade mycket i övrigt att önska då han snittade 1,46 poäng per match, och lämnade klubben på en elfte plats i tabellen inför mötet med Liverpool. Potters assisterande tränare Bruno Saltor tar nu över som interimtränare.

Om vi i stället tittar till läget i Chelseas trupp hittar vi fortfarande ett gäng spelare på skadelistan. Mendy, Silva, Fofana, Azpilicueta, Sterling, Broja och Aubameyang är alla indisponibla i morgon. Det lutar åt att vi får se en rätt snarlik elva som den mot Aston Villa senast.

Något som annars spökat för de kungsblå är målskyttet. Man har endast mäktat med 29 mål på 28 matcher, det är till exempel färre än lag som Leicester, Leeds och Fulham. Och en viss Erling Haaland har ensam gjort lika många mål som Chelsea den här säsongen. Ska man ha någon chans att nå en Europaplats krävs det klar förbättring framåt.

I Liverpool är skadeläget också oförändrat. Ramsay, Keita, Thiago, Bajcetic och Diaz är alla alltjämt ur spel. Diaz har däremot varit tillbaka i lagträning ett tag och närmar sig matchtruppen mer och mer. Det blir ett oerhört välkommet tillskott när colombianen är ”back and running” igen.

Det är två oerhört skakiga lag som underpresterat grovt som drabbar samman i morgon. Liverpool sitter i ett något bättre läge rent tabellmässigt, men skulle det bli förlust i västra London lämnar nog Champions League-tåget perrongen för den här gången. Får vi se en lika trött match som 0-0-mötet på Anfield i januari eller kommer något lag våga gå för det? Den som lever får se.

Vad? Chelsea-Liverpool, omgång 30 i Premier League
Plats? Stamford Bridge
När? Tisdag, 21.00
Kanal? Viasat Sport Premium/Viaplay
 

Rasmus Karlssonrasmus.karlsson@svenskafans.com@_RasmusKarlsson2023-04-03 21:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool