Inför: Chelsea - Liverpool

Inför: Chelsea - Liverpool

För Liverpools del inleds ligasäsongen med en tuff bortamatch mot Chelsea på söndag.

Fjolårssäsongen var bedrövlig och sommaren som skulle ändra på detta är snart slut. Det har skett en hel del inom transferkarusellen, men fram till dags datum har nyförvärven varit betydligt färre till antalet än de som lämnat. Nyförvärven Alexis Mac Allister och Dominik Szoboszlai är spelare som kan passa mycket bra in i Liverpool men problemet är att det just nu inte finns fler namn att räkna upp. För vi har ju faktiskt än så länge endast fått in dessa två medan spelare som Henderson, Fabinho, Firmino, Keita, Milner och Oxlade-Chamberlain har lämnat laget.

I skrivande stund sker det hoppeligen en hel del bakom kulisserna och från att denna text publiceras till att säsongen sparkar igång tyder mycket på att en viss ecuadorian från Brighton kan bli röd. Klopp hintade om detta på fredagens presskonferens men ville såklart inte avslöja allt för mycket ännu. 

Oavsett så är det nu dags att sparka igång ligaspelet mot Chelsea på söndag. En uppgift som allt som oftast är en av säsongens tuffaste matcher väntar alltså redan i premiären. Om Liverpools säsong var en besvikelse måste man dock addera ytterligare dimensioner av negativ klang när man pratar om Chelseas tolfteplats ifjol. De blåklädda slutade 23 poäng efter Liverpool i tabellen och vi har under sommaren sett en stor spelarrulljans där flera etablerade och rutinerade pjäser har lämnat Stamford Bridge, medan man istället tagit in flera yngre spelare. Vad Chelsea ställer upp med för lag mot Liverpool är svårt att sia om, men även om premiärer ibland kan kännas ovissa så är nog detta möte än mer oförutsägbart än vad det brukar vara. Att Anthony Taylor dömer tillställningen gör det heller inte lättare.

Träningsmatcher är inget man bör dra några slutsatser av, men ska vi ändå försöka hitta något så är det att målskyttet nog inte torde vara något problem för Liverpool. Till skillnad från övriga lagdelars storlek så har vi i alla fall en bred anfallsuppsättning där samtliga fem stjärnor levererat under försäsongen. I övrigt sägs hela laget vara redo till säsongsstarten och det är ju ytterst viktigt inom vissa lagdelar.

Nu börjar dock allvaret. Klopps lag har rest sig från tuffa perioder tidigare och supportrar i alla världens hörn förväntar sig en bättre säsong än ifjol. Två lag med misslyckade fjolårssäsonger hoppas starta om på ny bana på söndag. Vad tror ni vi får se för typ av match och hur hade ni helst ställt upp laget? (Kommentera nedan)

Vad? Chelsea - Liverpool, första omgången av Premier League

Vart? Stamford Bridge

När? 17.30 på söndag

Kanal? V Sport Premium, V Sport Ultra HD, Viaplay

TV: Mållöst när Chelsea och Liverpool drabbade samman på The Bridge i fjol
 

William Hiekkanenwilliam.hiekkanen@liverpoolsweden.seTwitter: @Wuvuzela2023-08-11 13:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool