2019-12-14 21:00

Zaragoza - Racing Santander
2 - 0

Inför: Chelsea - Manchester City
Mourinho mot Pellegrini, Chelsea mot Manchester City.

Inför: Chelsea - Manchester City

Stormatch på Stamford Bridge i Premier Leagues nionde omgång när Manuel Pellegrinis Manchester City kommer på besök, där de ställs mot ett Chelsea med en positiv formkurva som kommer från en imponerande seger borta i Champions League.

Innan säsongen så var Chelsea och Manchester City båda två tippade att vara med i striden om titeln, åtta omgångar in på säsongen så placerar sig lagen tätt bakom lagen högst upp i tabellen. Vid seger så skulle det segrande laget verkligen ta rygg på topplagen. En match i matchen är definitivt den mellan de båda tränarna, Mourinho och Pellegrini som så sent som förra säsongen ställdes mot varandra i sina respektive spanska klubblag.


Chelsea

Efter krysset borta mot Tottenham på White Hart Lane så har Chelsea haft ett par riktigt bra veckor. Fyra raka segrar, där man förra helgen slog nykomlingen Cardiff hemma för att sedan vinna komfortabelt i matchen borta mot Schalke 04 i Champions League. Även om man släppte in ett billigt mål i den förstnämnda matchen så har defensiven sett riktigt bra ut och det märks att José har börjat fått igång laget på riktigt nu.

På skadefronten så finns fortfarande den unge holländaren Marko Van Ginkel på skadelistan, och han förväntas vara borta från spel till början av våren. Utöver det så ska Ashley Cole vara redo för spel efter att ha missat det två senaste matcherna, så José har i stort sett fullt manskap att välja mellan till matchen. Han har dock ett par intressanta val att göra, t.ex. om Eto'o (mål förra helgen och stod för en bra insats överlag) eller Torres (såg riktigt vass ut i Champions League) ska starta. De fem senaste matchernas resultat:

Tottenham 0 - 0 Chelsea
Steuea Bucharest 0 - 4 Chelsea
Norwich 1 - 3 Chelsea
Chelsea 4 - 1 Cardiff City
Schalke 04 0 - 3 Chelsea

Förväntad startelva (4-2-3-1): Cech; Ivanovic, Terry, David Luiz, Cole; Ramires, Lampard; Mata, Oscar, Hazard; Torres


Manchester City

Även de blå från Manchester kommer med en bortaseger i Champions League i bagaget till söndagens match, där man bortaslog CSKA Moskva med uddamålet. Rent formmässigt så har man blandat och gett under säsongen, där man har varvat riktigt imponerande insatser med lite sämre. Man har dock tre raka segrar och är ett tungt lag att möta med en riktigt stark offensiv, med en lite svagare defensiv.

Det största avbräcket för City är att man har sin kapten och mittback Vincent Kompany skadad, likaså är mittbacken Demichelis som också missar matchen. Tillbaka är dock mittfältaren Jack Rodwell och utöver dessa så har man ett starkt lag att ställa på benen där Sergio Agüero gjorde två mål senast i Ryssland. De fem senaste matchernas resultat:

Aston Villa 3 - 2 Manchester City
Manchester City 1 - 3 Bayern München
Manchester City 3 - 1 Everton
West Ham 1 - 3 Manchester City
CSKA Moskva 1 - 2 Manchester City

Förväntad startelva (4-2-3-1): Hart; Zabaleta, Nastasic, Javi Garcia, Kolarov; Fernadinho, Yaya Touré; Navas, Silva, Agüero; Negredo


Förutsättningar och matchbild

- Manchester City har fem segrar och fem förluster på bortaplan i år.
- José Mourinho är obesegrad i 64 hemmamatcher (W50 D14) som manager för Chelsea.
- Chelsea har vunnit samtliga hemmamatcher den här säsongen, och har inte släppt in mer än ett mål i någon match den här säsongen.
- Manchester City har förlorat två matcher den här säsongen när man har haft ledningen under matchen.
- Manchester City har endast vunnit en av de senaste 15 matcherna på Stamford Bridge (2-4 i februari 2010).
- Men City har vunnit sju av de senaste tio mötena lagen emellan (W7, D1, L2).
- När tränarna möttes i Spanien så vann José fem av sju möten mellan Real Madrid och Malaga, däribland 7-0 och 6-2 på Bernabeu.

Det kommer att bli en riktigt tuff match och definitivt en av årets absolut svåraste hemmamatcher. Som vi vet så har City en väldig stark offensiv och är fysiska och tuffa att möta, men förhoppningsvis kan Chelseas defensiv fortsätta att vara på topp i matchen. När Chelseas offensiv har knackat så har sannerligen inte defensiven gjort det och förmodligen kan Chelseas offensiv utnyttja att City har sin kapten skadad. City är inte alls lika stabilt utan sin kapten och det är en stor fördel för Chelsea att han missar matchen. Det är den första stormatchen för José Mourinho på Stamford Bridge sedan återkomsten och förhoppningsvis kan han leda sitt Chelsea till en seger och knappa in på lagen i toppen.

- Matchstart är 17.00 och matchen sänds på Viasat Fotboll.
- Glöm inte Chelseatipset till matchen!

Simon Thellsson2013-10-26 22:24:03
Author

Fler artiklar om Chelsea