Inför: Chelsea - Manchester United

Inför: Chelsea - Manchester United

Det väntas en spännande match på lördag mot Manchester United på hemmaplan. Inför en taggad publik kommer klubbarna att göra upp om tre viktiga poäng i London. Frågan är om Chelsea kommer att lyckas stoppa Uniteds skickliga kontringsspel?

Fakta mellan klubbarna:

Chelsea har mött Manchester United många gånger genom åren och konkurrensen är stor mellan dessa två giganter. I samtliga möten mot United har Chelsea följande resultatrad, 55-55-81. Under förra säsongen möttes lagen två gånger och båda matcherna slutade i kryss. Under förra säsongen stod Chelsea för en imponerande prestation på Old Trafford men trots stort övertag i matchen lyckades Cristiano Ronaldo hitta kvitteringen. De senaste fyra matcherna har slutat i kryss mellan lagen och nu hoppas vi givetvis på en banbrytande seger för Chelsea. Senaste gången som Chelsea slog United på hemmaplan var 2018, då lyckades man vinna med 1–0.

Chelsea

Graham Potter är hittills obesegrad som tränare för The Blues. Den främsta skillnaden man ser under Potters styre är att han har lyckats stabilisera försvarsspelet. Sen har även Kepa i målet spelat på en hög nivå det senaste matcherna. Spanjoren har främst hjälpt laget på ett föredömligt sätt genom sina avgörande räddningar. Chelsea kommer senast från en blek insats mot Brentford på bortaplan som slutade i en kryssmatch. Kepa var en stor faktor till att Chelsea lyckades ta med sig en poäng från matchen. Trots poängtappet har Chelsea spelat bättre den senaste tiden och lyckats plocka många viktiga poäng i både Premier League och Champions League. Inför matchen kommer Chelsea fortsatt att spela utan N´Golo Kante, Wesley Fofana och Recee James. Potter berättade under dagens presskonferens att Conor Gallagher är tillbaka i träning. Annars ska övriga spelare finnas med och konkurrera om en plats i matchtruppen.

Möjlig startelva:
Kepa-Chalobah-Silva-Koulibaly-RLC-Kovacic-Jorginho-Cucurella-Mount-Aubameyang-Sterling


Manchester United

United kommer senast från stark insats mot Tottenham på hemmaplan. De vann med 2–0 och gjorde det svårt för London-laget. Jag tycker att Uniteds främsta hot just nu är Rashford, Fernandes och Anthony. Får någon av dessa spelare en bra dag på Stamford Bridge kommer det bli tufft för The Blues. Ten Hag har sakteligen börjat hitta rätt hos sin nya klubb och nu börjar man se en tydligare spelidé hos United. Deras kontringsspel är oerhört giftigt och det gäller nu för Silva att styra upp sin backlinje så man kan stoppa deras kontringar på ett effektivt sätt. Backlinjen hos United har också börjat se stabil ut och Martinez har verkligen kommit in i Premier League-spelet på ett starkt vis. Inför matchen kommer United främst att sakna Martial och Ronaldo i matchtruppen. Ronaldos frånvaro handlar om att han gick in i omklädningsrummet innan matchen var slut mot Tottenham. Då agerade Ten Hag och stängde av Ronaldo från a-laget och därför kommer han inte finnas med på lördag mot Chelsea.

Möjlig startelva:
De Gea-Dalot-Varane-Martinez-Shaw-Casemiro-Fred-Anthony-Fernandes-Sancho-Rashford


Förväntad matchbild:

Jag tror att Chelsea styr spelet och United kommer att försöka utnyttja sitt kontringsspel mot oss. United har under säsongen visat på stora kvalitéer i sitt kontringsspel och det har givit resultat i många lägen. Det viktigaste är nog att stoppa Fernandes som är lagets främsta spelmotor i det offensiva spelet. Lyckas man stoppa portugisen i matchen kommer United få problem i sitt anfallsspel. Annars är det viktigt för kantspelarna att vara följsamma på båda sidorna eftersom både Sancho och Anthony är två vindsnabba spelare. Detta ska bli en intressant match att följa för oss fans.

Mitt tips: 2–1
Domare: Stuart Attwell
Spelplats: Stamford Bridge
Avsparkstid: 18:30
Kanal/stream: Viasats kanaler, Viaplay

 

Linus SjöströmLinussjostrom992022-10-21 16:17:00
Author

Fler artiklar om Chelsea