Inför: Chelsea - QPR

Inför: Chelsea - QPR

Chelsea hoppas kunna påbörja det nya året som man avslutade 2012, när man hemma på Stamford Bridge under onsdagskvällen tar emot tabelljumbon Queens Park Rangers.

Chelsea har under den senaste tiden med Rafa Benitez spelat stabilt spel och har börjat komma igång, man har fyra raka segrar i ligan samtidigt som laget närmar sig Manchesterlagen. Gästerna har haft det otroligt tufft men laget har börjat sakta komma igång med Harry Redknapp som ny tränare, som förövrigt sagt att han kommer värva in spelare för att minska chanserna för att trilla ur, bland annat är den fd.Chelsea spelaren Joe Cole aktuell.

Lagen möttes tidigare under säsongen på Loftus Road, då spelade lagen 0-0. Senast lagen möttes på Stamford Bridge blev det kross, Chelsea vann med hela 6-1, då stog Fernando Torres för ett Hattrick. 

Chelsea

Hemmalaget avslutade året med fyra raka vinster i ligan och har börjat komma igång igen, man har närmat sig Manchester lagen med City närmast och har även en hängmatch med tanke på VM för klubblag. Lagets fem senaste:

Everton 1-2 Chelsea
Norwich 0-1 Chelsea
Chelsea 8-0 Aston Villa
Leeds 1-5 Chelsea 
Corinthians 1-0 Chelsea

Chelsea gästade Everton under helgen och vann en mycket underhållande match med knappa 2-1. Båda målen stod Frank Lampard för som konstigt nog inte verkar få ett förnyat kontrakt, trotts fina prestationer efter sin långtidsskada.

Chelsea saknar fortfarande Terry, Romeu, Bertrand och Cech. Mikel är tveksam till spel och Sturridge väntas skriva på för Liverpool när som helst. 

Turnbull som mot Everton spelade bra och stabilt lär stå mellan stolparna. Azpilicueta, Cahill, Ivanovic och Cole lär bilda backlinje. Ramires och Luiz kommer eventuellt starta på de defensiva mittfältsplatserna. Moses, Mata och Oscar kan få starta bakom Fernando Torres.

Förväntad startelva (4-2-3-1): Turnbull; Azpilicueta, Cahill, Ivanovic, Cole; Ramires, Luiz; Moses, Oscar, Mata; Torres

Queens Park Rangers

Gästerna hade inför säsongen satsat rejält genom att värva bland annat Julio Cesar, Granero mfl. men under Mark Huges tid i klubben har det blivit ett fiasko. Klubben hade bara en vinst under hela säsongen och de andra lagen höll på att rycka ifrån tabelljumbon. Klubben beslöt sig för att sparka Huges och hämtade in Harry Redknapp som säsongen innan tränat Tottenham. Laget har spelat bättre men det har under de fem senaste matcherna endast blivit en vinst. 

QPR 0-3 Liverpool
QPR 1-2 West Brom
Newcastle 1-0 QPR
QPR 2-1 Fulham
Wigan 2-2 QPR

Klubben har endast tagit tio poäng på tjugo matcher och en krisstämpel bör läggas på klubben ifall den dålig trenden fortsätter. Senast kom Liverpool på besök och gästerna vann med 3-0. Nu under januarifönstret väntas klubben försöka värva sig ur krisen och Redknapp har redan börjat leta spelare med ledaregenskaper för att kunna höja moralen inom truppen.

Park Ji Sung är tveksam till spel och lär testas inför matchen. Zamora, Johnson är inte tillängliga. 

Cesar väntas stå i målet. Onuoha, Hill, Nelsen och Traore kommer eventuellt bilda backlinjen. Mackie, Diakithe, M'bia och Wright-Phillips spelar eventuellt på mitten. Taarabt och Cissé kan väntas spela på anfallet.

Förväntad Startelva (4-2-3-1): Cesar; Onuoha, Nelsen, Hill, Traore; Mackie, Diakithe, M'bia, Phillips; Taarabt; Cissé

Förväntad matchbild och tips

Derbyn mot QPR brukar ofta bli intressanta då båda lagen anfallarer och gärna smäller på lite extra, jag tror inte att det blir något undantag under onsdagskvällen. Men Chelsea kommer gå ut på planen med självförtroendet och med bättre laganda. Jag tror att Chelsea vinner en händelserik match med 3-1.

Glöm inte Chelseatipset!

Stefan Petranovic2013-01-02 01:24:28
Author

Fler artiklar om Chelsea