Inför: Chelsea - Sparta Prag

Inför: Chelsea - Sparta Prag

Returen i Europa League mot Sparta Prag spelas under torsdagen när Chelseas jakt på att rädda upp säsongen fortsätter.

Chelsea vann en sömnig tillställning i Prag förra veckan med 1-0 efter att Oscar stod för ett succéinhopp och avgjorde matchen i slutskedet. Ett hyggligt resultat att gå på alltså när nu tjeckerna gästar Stamford Bridge i returen, där Chelsea ska försöka säkra en plats bland de 16 lag som går vidare.

Benitez har i veckan sagt att man från Chelsealägret tar turneringen på allvar vilket indikerar att man kommer att mönstra en stark elva. Förutom långtidsskadade Oriol Romeu har man bara Demba Ba på frånvarolistan. Senegalesen är otillgänglig för spel med Chelsea i Europa under nuvarande säsong vilket gör att Fernando Torres får en ny chans på topp.

Vidare så kommer Chelseas interimtränare att låta Frank Lampard sukta efter sitt 200:e mål för klubben. Super-Frank ligger för närvarande på smått otroliga 199 mål från sin mittfältsposition men kommer tillsammans med Ramires att vilas i denna match på grund av hårt matchande.

- Sex matcher på tre veckor är för mycket för vem som helst, till och med Frank Lampard och Ramires, har Benitez sagt inför torsdagens match.

John Terry har arbetat sig in i laget efter sin långa och krokiga väg från skada och även David Luiz är helt återställd. Båda spelarna startade i FA Cup-matchen mot Brentford i söndags och kan komma att starta på torsdag. Även Victor Moses, som också han startade i söndags, och John Obi Mikel är tillbaka i laget vilket erbjuder mer alternativ och nödvändig konkurrens i truppen.

Man kan komma att ställa upp med följande lag:
Cech, Cole, Terry, Cahill, Ivanovic, David Luiz, Mikel, Hazard, Mata, Oscar, Torres.

Sparta Prag placerade sig på andra plats i det tjeckiska ligasystemet förra säsongen och ligger efter halva denna säsongen spelad på tredje plats. I Europaspel har det inte skördats några större framgångar för laget från den tjeckiska huvudstan sedan man nådde semifinalen i Champions League säsongen 91-92 så man är nu hungriga på att bjuda sina fans på något extra. När man går ut på Stamford Bridge mot Europamästarna gör man det trots allt med "bara" ett 1-0-underläge, och större under har skett.

Chelseabekantingen Jiri Jarosik spelar numera för Sparta Prag men missade första matchen på grund av skada. Han rapporteras dock ha återhämtat sig och ska vara tillgänglig för spel. I övrigt har man fullt manskap att tillgå.

Tänkbar uppställning:
Vaclik, Zapotocny, Hybs, Svejdik, Pamic, Vacha, Matejovsky, Jarosik, Husbauer, Krejci, Lafata

Matchen sparkar igång klockan 21.00 och går att stundtals följas på TVSport genom satsningen "Superlive" där man kontinuerligt visar höjdpunkter från de hetaste matcherna. Om man vill se matchen i sin helhet så är det ut att leta streams som gäller.

Daniel Joannou2013-02-20 23:35:00
Author

Fler artiklar om Chelsea