Inför: Chelsea - Steaua Bukarest
Torres på topp. Igen... Blända oss!

Inför: Chelsea - Steaua Bukarest

Chelsea i underläge tar emot Steaua Bukares när den andra matchen i Europa Leagues 16-delsfinal under torsdagen sparkas igång.

Första matchen i Rumänien var ingen höjdare. Ett blekt och oinspirerat Chelsea torskade med 1-0 genom ett straffmål av Raul Rusescu och utgången är nu oviss. Chelsea ska helst göra mål samtidigt som man inte släpper in något när returen spelas på Stamford Bridge under torsdagen.

Chelsea kommer senast från 2-2-matchen i FA-cupen mot United där man gjorde en heroisk andra halvlek. Firma Hazard, Mata och Oscar fick igång spelet ordentligt när Hazard blev inbytt och trion hoppas nu få bygga vidare på det spelet när Bukarest ska besegras. Framför sig kommer de att ha en iskall Torres som i veckan ryktats till den ryska ligan. Spanjoren har haft två svåra år i Chelsea men får i Demba Bas Europafrånvaro chansen igen på topp.

Vidare lär John Terry starta. Chelsealegenden är av okänd anledning lågprioriterad i Chelseas backlinje men har på senare tid fått spela när det gäller som minst. Och detta känns i ärlighetens namn som en sådan match. Benitez och spelarna kan snacka så gott de vill om hur de tar denna turnering på allvar men spelet på plan har än så länge talat sitt tydliga språk och viss förståelse får man väl ha som supporter till laget som för knappt ett år sedan blev korat bäst i Europa.

Förutom Ba är även långtidsskadade Oriol Romeu frånvarande. I övrigt har Benitez fullt manskap att välja mellan. Jag tippar följande laguppställning.

Chelsea: Cech, Ivanovic, Terry, Cahill, Cole, Mikel, Ramires, Oscar, Mata, Hazard, Torres.

Steaua Bukares går på som tåget. Man vann sin grupp i Europa League, tog sig förbi Ajax i slutspelets första omgång och ligger säker etta, med tolv poängs marginal, i den inhemska ligan.

Målskytten mot Chelsea i första omgången, Raul Rusescu, är lagets lysande stjärna. Han har gjort 18 mål i ligan så här långt och står även för fyra fullträffar i Europa League.

Tränare Reghecampf i Bukareslägret tippas mönstra ett liknande lag som i föregående match. Han har dock Daniel Georgievski och Stefan Nikolic på väg tillbaka i spel som han kan komma att ge speltid.

Steaua Bukarest: Tatarusanu, Latovlevici, Chiriches, Szukala, Râpa, Pintilii, Chipciu, Bourceanu, Tanase, Adrian Popa, Rusescu

Matchen börjar klockan 21.00 och sänds direkt på TV4 sport extra.

Daniel Joannou2013-03-13 23:07:42
Author

Fler artiklar om Chelsea