2019-02-02 16:00

Chelsea - Huddersfield

Inför: Chelsea - Tottenham
Ny seger mot gästerna från norr?

Inför: Chelsea - Tottenham

Chelsea tar emot Tottenham Hotspur på Stamford Bridge i årets kanske viktigaste match, där spel i Champions League under den nästkommande säsongen står på spel.

Säsongen är inne på sin slutspurt och det är nu det ska avgöras vilka lag som får spela i Champions League, eller Europa League, nästkommande säsong. Om de två platser kämpar just nu tre lag, London-lagen Chelsea, Arsenal och Tottenham. De blåa ifrån de sydvästra delarna av staden har ett övertag på tre poäng jämfört med Tottenham och vid seger så skulle man i stort sätt säkra spel i Champions League.

Chelsea

Rafael Benitez har på den senaste tiden fått fart på Chelsea, resultaten i ligan har sett bättre och bättre ut samtidigt som man tagit sig hela vägen till final i Europa League. Segern mot Manchester United på Old Trafford i söndags var oerhört viktig och skulle man även gå segrande ur denna strid så skulle man i princip vara klar för en topp fyra-placering i ligan med två matcher kvar att spela. Samtidigt som klubben jagar en plats ute i Europa så jagar Frank Lampard fortsatt Bobby Tamblings målrekord, ett mål till och de två legenderna skulle dela ledningen.

På skadefronten så har vi både John Obi Mikel och Ryan Bertrand som missar matchen. Eden Hazard är tillbaka i träning och kommer förmodligen att finnas med i truppen till matchen, men det är ännu oklart om han får starta eller inte. Den sedan länge skadade Oriol Romeu är dock tillbaka i full träning och även han redo att tas ut i truppen till matchen. Utöver dessa så är det en intakt trupp, vilket är väldigt viktigt då man har flera viktiga matcher framför sig. Såhär ser de fem senaste resultaten ut:

Manchester United 0 - 1 Chelsea
Chelsea 3 - 1 Basel (Europa League)
Chelsea 2 - 0 Swansea
Basel 1 - 2 Chelsea (Europa League)
Liverpool 2 - 2 Chelsea

Förväntad laguppställning (4-2-3-1): Cech; Azpilicueta, Ivanovic, Terry, Cole; Ramires, David Luiz; Oscar, Mata, Moses; Torres.

Tottenham Hotspurs

Gästerna Tottenham tog även de en viktig seger den föregående helgen, då Gareth Bale satte dit segermålet i matchens slutskede mot Southampton. I och med segern så är man nu tre poäng bakom Chelsea i tabellen och två bakom Arsenal. Med en spelare som Bale i laget så kan man slå vilket lag som helst och det gäller att Chelsea håller koll på honom under matchen. Det är även första gången som André Villas-Boas är tillbaka på Stamford Bridge efter att han fått sparken från klubben för lite drygt ett år sedan.

På skadelistan så har Tottenham haft problem med både Aaron Lennon och Moussa Demblelé på sistone och båda är tveksamma till spel. Utöver dessa så har man Younes Kaboul, Sandro, Jake Livermore och William Gallas borta med skador. Såhär ser de fem senaste resultaten ut:

Tottenham 1 - 0 Southampton
Wigan 2 - 2 Tottenham
Tottenham 3 - 1 Manchester City
Basel 2 - 2 Tottenham (Europa League)
Tottenham 2 - 2 Everton
Tottenham 2 - 2 Basel (Europa League)

Förväntad laguppställning (4-4-2): Lloris; Walker, Dawson, Vertonghen, Assou-Ekotto; Lennon, Huddlestone, Dembelé, Dempsey; Bale, Defoe.

Matchbild

Matchen kan verkligen sluta precis hur som helst. Mycket står på spel och en seger för Chelsea skulle innebära att man är så gott som klara för Champions League nästkommande säsong. Ett derby som förmodligen kommer att innebära intensivt spel och bra stämning på Stamford Bridge. Hemmalaget har också litet favoritskap men matchen kan som sagt sluta precis hur som helst. Juan Mata för Chelsea och Gareth Bale för Tottenham blir förmodligen matchens huvudpersoner och lyckas man hålla koll på sin motståndares nyckelspelare är mycket vunnet.

Matchen sänds på Viasat Fotboll med start 20.45.

Simon Thellsson2013-05-07 17:07:00
Author

Fler artiklar om Chelsea