Inför: Chelsea - West Brom

Inför: Chelsea - West Brom

Efter förra helgens självbelåtenhet - samt en fin uppryckning av Newcastle - kom en onsdagspåminnelse från Chelsea att man är ett lag att räkna med genom att en i stort sätt ny startelva vann komfortabelt med 3-0 över tyska Schalke 04 efter tre mål av anfallarna Samuel Eto'o och Demba Ba. Under lördagen kommer West Bromwich Albion och den tidigare Chelseaassistenten Steve Clarke på besök hos Londonlaget.

Under lördagseftermiddagen tar Chelsea emot West Brom på Stamford Bridge där de kommer försöka att behålla sin perfekta hemmasvit i Premier League. Chelsea har tagit maximala poäng på sina fem hemmamatcher i ligan. Steve Clarkes lag förlorade tungt på Anfield senast men visade sin potential tidigare under säsongen genom att skaka om Manchester United med 2-1 på Old Trafford Efter förra helgens förlust borta mot Newcastle skadades bl.a. Torres och belgaren Eden Hazard hamnade i lite blåsväder efter att han missat ett träningspass, detta ledde till att tränaren Mourinho valde att peta belgaren i onsdagens imponerande 3-0 seger över Schalke där flertalet spelare från förlusten mot Newcastle petades. Även om de kungsblå har endast en förlust i de sex av sina sju senaste matcher i Premier League måste hemmalaget vara försiktiga med West Brom som blivit allt giftigare, de har nätat i sju av sina åtta senaste matcher i alla turneringar. 

Skadeläget i hemmalaget är inte så allvarligt så tränaren Mourinho har många spelare att välja mellan. Förrutom skadade Torres och Van Ginkel är även Bertrand tveksam till spel pga. En knäskada. I målet lär Cech stå i vanlig ordning. Ivanovic, John Terry, Cahill och Cole kommer eventuellt bilda en fyrbackslinje och framför dessa fyra väntas Ramires och Lampard starta. Kring de tre offensiva mittfältspositionerna är det alltid svårt att förutse vem som kommer att starta matchen. Samtliga spelare på positionen är tillängliga och Mourinho bekräftade under dagens presskonferens att även Hazard kommer vara involverad, om det blir från start eller ett inhopp återstår att se. Jag själv tror att Willian startar ute till höger tillsammans med tysken Schurrle till vänster och bakom Samuel Eto’o, som stod för en fin insats mot Schalke, lär vi se Oscar.

På gästernas skadelista finns Zsoltan Gera, Jones och Foster. De förre detta chelseaspelarna Nicolas Anelka och Scott Sinclair är tveksamma till spel och kommer därför testas sent intill matchstart för att avgöra om de är spelklara eller ej. Myhill i målet då Foster är skadad. Reid, McAuley, Olsson och Ridgewell bildar eventuellt en fyrbacklinje och framför dem kommer nog Mulumbu och Morrison starta. Offensivt lär vi se Marseille-lånet Amalfitano tillsammans med Sessegnon och Brunt. På topp startar eventuellt Shane Long.

Alltså förväntade startelvor:

Chelsea (4-2-3-1): Cech; Ivanovic, Cahill, Terry, Cole; Ramires, Lampard; Willian, Oscar, Schurrle; Eto’o

West Brom (4-2-3-1): Myhill; Reid, McAuley, Olsson, Ridgewell; Mulumbu, Morrison; Amalfitano, Sessegnon, Brunt; Long


Övrig fakta:
- Matchen börjar 16:00 och sänds på viasat fotboll & HD
- Domaren i matchen är Lee Probert, som snittar 1,3 kort per match hittills denna säsong.
- Glöm inte Chelseatipset!

Stefan Petranovic2013-11-08 19:02:36
Author

Fler artiklar om Chelsea