Inför Chelsea – West Ham

Inför Chelsea – West Ham

Imorgon väntar en viktig match på Stamford Bridge mellan Chelsea och West Ham. Båda lagen har inlett säsongen på ett svagt sätt och det lär bli en spännande tillställning. Ska Chelsea fortsätta att vara obesegrade på hemmaplan eller kommer West Ham störa The Blues?

Historia:

I historien har det funnits många intressanta och klassiska matcher mellan Chelsea och West Ham. De senaste åren har The Hammers funnits med i toppskiktet av Premier League och matcherna mellan lagen har blivit alltmer spännande med tiden. Chelseas resultatrad mot West Ham genom åren är 53-22-43. Helgens match blir alltså den 119 matchen mellan lagen och det lär bli en grym inramning på Stamford Bridge.
Läget i lagen:

Chelsea

Chelsea kommer senast från en förlustmatch mot Southampton på bortaplan som var en tung sådan. Chelsea stod för en blek insats och nu gäller det att steppa upp igen mot West Ham. Den senaste tiden har Chelsea visat upp stora svagheter i spelet. Det känns som att flera spelare är vilsna på planen och det har saknats stabilitet i laget. Under gårdagen agerade Chelsea aktivt på den sista dagen av övergångsfönstret. Man lyckades knyta till sig både Pierre-Emerick Aubameyang och Denis Zakaria.

Under dagens presskonferens berättade Thomas Tuchel att det finns möjlighet att Wesley Fofana gör sin debut i den kungsblåa-tröjan. Han förklarade också att N`golo Kante, Aubameyang och Zakaria missar matchen. Några glädjande besked är att Ruben Loftus-Cheek och Conor Gallagher är redo för att kunna spela igen. Loftus-Cheek utgick nämligen i den senaste matchen med skadeproblem och Gallagher är tillbaka efter sin avstängning som han drog på sig emot Leicester. Nu gäller det för Chelsea att skaka av sig den dåliga prestationen mot Southampton och visa fansen på hemmaplan att man är ett lag att räkna med i toppen av ligan.

Möjlig Startelva:

Mendy-James-Silva-Koulibaly-Loftus-Cheek-Kovacic-Jorginho-Cucurella-Mount-Havertz-Sterling

West Ham

The Hammers spelade 1–1 mot Tottenham i deras senaste match. Trots ett stort bollinnehav av Tottenham gjorde West Ham en bra match där man skapade många lägen. I matchen kvitterade Tomas Soucek för The Hammers och nu är laget obesegrat i tre matcher. Under övergångsfönstret har klubben varit aktiv och man har bland annat plockat in Lucas Paquetá och Gianluca Scamacca. Från förra säsongen minns nog alla matchen mellan lagen på London Stadium när West Ham avgjorde i slutminuten genom ett drömmål av vänsterbacken Masuaku. Inför lördagens match mot Chelsea kommer West Ham med en uppåtgående trend gällande spelsätt och resultat. Laget kommer att sakna Aguerd, Scamacca, Cresswell, Dawson, Johnson till drabbningen mot The Blues.

Möjlig startelva:

Fabianski-Coufal-Zouma-Kehrer-Cresswell-Soucek-Rice-Bowen-Fornals-Benrahma-Antonio

Förväntad matchbild:

Det kommer att bli en jämn och tuff match som infattar många kontringar för båda lagen. Chelsea kommer nog styra spelet och ha en stor del av bollinnehavet. West Ham väljer antagligen att fokusera på kontringsspel och försöka störa Chelseas uppbyggnadsspel så mycket som möjligt. Chelsea har haft svårt att hålla nollan denna säsongen och West Ham känner nog att chansen är ganska stor att kunna näta på Stamford Bridge imorgon. I slutändan tror jag ändå att Chelsea kommer att lösa en viktig seger som innebär lite mer lugn i truppen och för Tuchels fortsatta arbete.

Mitt tips: 3–1

Domare: Craig Pawson

Spelplats: Stamford Bridge


Avsparkstid: 16:00

Kanal/stream: Viasats kanaler, Viaplay
 





 

Linus SjöströmLinussjostrom992022-09-02 19:42:00
Author

Fler artiklar om Chelsea