Broadfield Stadium, 2024-03-18 20:45

Crawley Town - Stockport

Inför Crawley Town borta - Kapten Madden bänkas
Stockport gör sig redo för en spännande drabbning borta mot Crawley Town. Foto: Stockport County

Inför Crawley Town borta - Kapten Madden bänkas

Efter Mansfields storseger under lördagseftermiddagen är Stockport återigen piskade att vinna för att ha ligavinsten i egna händer. County beger sig till södra England för att ge bot på sina supportrars måndagsångest.


Stockport ska likt föregående vecka, tillsammans med sina motståndare, vara i ligans blickfång då de spelar omgång 39 utan någon konkurrens tablåmässigt. Förutsättningarna är relativt enkla även om det ibland kan framstå som rörigt matematiskt eftersom att alla lag inte har spelat lika många matcher. På förhand är det en överkomlig motståndare för the hatters, men pressen att vinna i kombination med kortsiktig form är argumenten som talar emot bortalaget.

Tabell och förutsättningar

League Two består som bekant av 24 lag. De tre bästa lagen blir uppflyttade och kvalificerar sig därför automatiskt för spel i League One till nästa säsong. Lag fyra till sju får förbereda sig för playoff där en lycklig vinnare följer med topptrion till en högre division. Crawley Town är inte en kandidat för att vinna årets upplaga till skillnad från Stockport County, men det deras betryggande tiondeplats inte förtäljer är hur stor sannolikheten är att de når playoff.

De flesta lag har hunnit spela 38 omgångar, men både Crawley och Stockport har enbart spelat 36. AFC Wimbledon som innehar sjundeplatsen har till och med hunnit med 39 ligamatcher. Ettan Mansfield krossade Bradford med hela 5-1 under lördagen vilket innebär 72 poäng efter 38 matcher. Stockport har innan kvällens match 67 poäng efter 36 omgångar. Wrexham och MK Dons har spelat in 64 poäng efter 38 respektive 39 matcher. Countys rival Crewe Alexandra har 64 pinnar efter 38 matcher medan Barrow på sjätteplats ligger bra till med 61 poäng på 37 omgångar. Lag åtta till tolv har alla en poängmässig chans att sno åt sig den åtråvärda sjundeplatsen från Wimbledon, men enbart Crawley har övertaget med endast 36 spelade omgångar.

Som sagt, Stockport kan inte överta förstaplatsen ens om de vinner under kvällen, men de kan tillsammans med Mansfield rycka i toppen och förhoppningsvis ta en direktplats utan att behöva vara nervösa den 27 april kl 16.00  när sista omgången drar igång. Dessutom har de ligavinsten i egna händer fortfarande. Det betyder därför att denna match kan måla om tabellen rejält och alla topplag önskar nog att båda lagen förlorar poäng.

I höstas slutade det 3-3 mellan dagens motståndare. Kvällens match har alla faktorer för att göra det till en riktig målfest.

Startelvorna och form

Förra veckans derby mot Salford var ännu mer offensiv än vanligt för Stockports del, och innehåll tre anfallare samtidigt som de gick bort från 3-5-2 för att spela 4-1-2-1-2, eller i praktiken 4-3-3 med Madden som falsk nia varvat med tio-rollen. Nu verkar ordningen vara återställd utöver att kapten Paddy Madden inleder på bänken till förmån för Wootton och Olaofe, där den förstnämnda bär bindeln.

Crawley Town är inne i en riktig formtopp och har fyra vinster på de senaste fem matcherna. Morecambe förstörde dock streaken med en 1-0 vinst över Crawley 5 mars och det innebär därför 12 poäng på de senaste fem matcherna.

Stockport däremot börjar känna av pressen nu när deras hittills framgångsrika säsong närmar sig upploppet. På de fem senaste matcherna har de endast mäktat med en vinst, tre kryss samt en storförlust med 4-0 mot rivalen Tranmere Rovers. Sex poäng på fem matcher imponerar inte på någon, men nu vänder skutan! 

Crawelys elva: (3-4-2-1)
Addai, Gordon, Maguire, Mukena, Wright, Forster, Williams (K), Darcy, Lolos, J.Kelly, Orsi

Stockports elva: (3-5-2)
Hinchliffe, Touray, Horsfall, Camps, Sarcevic, Pye, Wootton (K), Richards, Olaofe, Bailey, Kane

Joel Goldman2024-03-18 20:47:00
Author

Fler artiklar om Stockport