Selhurst Park, 2024-10-05 13:30

Crystal Palace - Liverpool

Inför: Crystal Palace – Liverpool

Inför: Crystal Palace – Liverpool

Crystal Palace på bortaplan efter en Champions League-match klockan 13.30 känns som upplagt för en missräkning. Det blir viktigt att Arne Slot får fart på grabbarna direkt från start. Redaktionen ger er förutsättningarna inför matchen.

Arne Slot har vunnit sju av sina åtta första matcher som Liverpool-tränare. Det är en onekligen imponerande resultatrad. Prestationerna har under säsongsinledningen varierat en del, men lägsta nivån har varit hög. Känslan är att vi fortfarande inte har fått se laget lägga i den sista växeln. Av allt att döma verkar Arne Slot hellre spara på energin och kontrollera matcherna med mer bollinnehav än sin tyska företrädare. Lite mindre underhållande, men kanske gör det att laget orkar hela vägen in på våren när allt ska avgöras.

Sedan den förlusten mot Nottingham Forest för några veckor sedan har Liverpool vunnit fem raka matcher. Senast besegrades Bologna med 2–0 i Champions League. En relativt stabil insats, men som inte var helt fläckfri. Bolognas oförmåga framför mål gjorde att det aldrig blev speciellt spännande. Matchen imorgon mot Crystal Palace på Selhurst Park lär vara betydligt klurigare. En tidig lunchmatch på bortaplan mot ett beprövat Premier League-motstånd är alltid en utmaning.

Crystal Palace avslutade säsongen 2023/24 på ett briljant vis. Laget radade upp seger efter seger under Oliver Glasners ledning. Den offensiva trion bestående av Olise, Eze och Mateta var alla glödheta och Palace var ett av hela ligans mest underhållande lag på vårkanten. Men nuvarande säsong har varit allt annat än bra. Laget placerar sig på nedflyttningsplats med endast tre poäng efter sex spelade matcher. Offensiven har inte sett alls lika sprudlande ut sedan fixstjärnan Olise såldes till Bayern München.

Truppläget i Liverpool ser fortsatt bra ut. Arne Slot har i princip hela truppen tillgänglig, men berättade under presskonferensen att nyförvärvet Frederico Chiesa är osäker till spel. Sedan tidigare finns Harvey Elliott på skadelistan. Jag tror att Arne Slot kommer att göra två förändringar i startelvan jämfört med laget som spelade mot Bologna i onsdags. Luis Diaz får vila och att Cody Gakpo då får chansen ute till vänster. Sedan tror jag att Nunez får flytta på sig till förmån av Diogo Jota.

Förväntad startelva (4-2-3-1): Alisson, Alexander-Arnold, Konaté, Van Dijk, Robertson, Gravenberch, Mac Allister, Salah, Szoboszlai, Gakpo, Jota.

Vad? Crystal Palace – Liverpool i omgång 7 av Premier League.

Var? Selhurst Park.

När?  13.30, lördag.

Kanal? Prime Video.

Johan Olsson2024-10-04 14:16:57
Author

Fler artiklar om Liverpool