Goodison Park, 2023-01-03 20:45

Everton - Brighton
1 - 4

Inför Everton - Brighton

Inför Everton - Brighton

Dagen är kommen när jag än återvänt efter en hel rad trevliga och otrevliga baksmällor. Julen, nyår och Qatar-VM är alla förbi oss, där julen endast är av den trevligare sortens baksmälla. Efterspelet kring Qatar och nyår är två helt skilda miserabla upplevelser. Men skönt att de är över så vi än en gång kan fokusera på det som är viktigt. Premier League och Everton.

Mitt i jul- och nyårs-yran missade jag att skriva ihop artiklar till de föregående matcherna. Med sillen halvvägs ned i strupen upptäckte jag Evertons spelschema och insåg att jag inte skulle hinna skriva några artiklar. Men nu är de tillbaka, och det med lite optimism dessutom (betoning på lite). 

De senaste två omgångarna är väl extremt deskriptivt för livet som Evertonare. Frågar någon utomstående hur det egentligen är att hålla på ett lag som Everton så kan du hänvisa dem till de två senaste matcherna. Vi får aldrig någon ro. Mot Wolves tryckte vi på för det vinnande målet. I stället smög en fransos in på bortre stolpen i en kontring där försvaret endast mäktade med att få hem tre spelare. Wolves hade vänt och 1-2 var ett faktum. Ridå både för Everton och mitt fallerande stryktips. Everton skall alltid helgarderas.

Mot Manchester City såg det desto bättre ut, åtminstone resultatmässigt. En sur norrman gör många svenskar glada. Mig inkluderat. Det stoppade honom så klart inte från att smälla in en boll och hånfullt skrika den gode Godfrey rakt i ansiktet. Norrmannen skulle väl i ärlighetens namn åkt ut efter tacklingen mot Mykolenko där han inte ens siktar på bollen. Men men. Efter en slumpmässig bollvinst på mittplan och uselt försvarsspel kunde Everton med sitt första skott på mål göra 1-1 och man kunde lugna ner sig själv lite.

Ungefär så här ser det ut. Ena sekunden är vi ute i Europa, i andra sekunden på god väg mot en regnig bortamatch mot Plymouth 2023. Det finns inget mellanläge. Just nu pekar det väl kanske snarare mot det sistnämnda. 

Frågan är då var vi befinner oss när vi tar emot det (med engelska mått mätt) idylliska Brighton. Det kan ingen veta. Kanske kan vi hoppas på lite uppfräschning i truppen under transferfönstret, men det blir väl bara en bänknötare i Skottland eller en obskyr vitryss som värvas in. Svårt för ledningen att motivera varför de ska skriva på för Everton. 

Nåväl. Det blev inte så optimistiskt detta. Men låt oss ändock hoppas på en skön liten vinst för att få oss på andra tankar. Notera även att jag aldrig fått rätt resultat, så ta detta med en nypa salt. 

Everton 3-2 Brighton.

TV: Återupplev Grays drömmål mot City på nyårsafton
 

Isak Grebygreby.isak@hotmail.comIsakDash2023-01-03 15:11:00
Author

Fler artiklar om Everton