Goodison Park, 2023-02-18 16:00

Everton - Leeds United
1 - 0

Inför Everton - Leeds

Inför Everton - Leeds

Inför-rapporterna har dessvärre kommit lite oregelbundet från min sida. Det finns heller ingen konkret förklaring varför. En blandning av prokrastination och helgens dåsighet, toppat med den ständiga ångesten att tänka på och om Everton är nog de tre största anledningarna till varför skrivandet upphör emellanåt. Men nu kör vi Leeds United!


Everton ger dig som supporter som vanligt en ambivalent känsla efter varje helg. Vågar man bli optimistisk efter vinsten mot Arsenal? Vågar vi hoppas på vinst mot Liverpool? Jag ignorerade denna försiktighet och körde all-in på att vi skulle göra det bra mot Liverpool förra måndagen. Den optimismen fick man tillbaka i ansiktet. Det är lite som att pissa i motvind. Du tror att det skall gå jättebra, vilket det också gör inledningsvis, ända tills du möter stark vind i en missgynnsam riktning och du ångrar denna idiotiska handling tämligen omgående. Nu var detta naturligtvis en usel jämförelse, men det blir heller inte bättre än så från min sida. Jag är heller inte en förespråkare för att pissa i motvind.

Just det! Leeds var det ja. Sparkade likt Everton sin manager nyligen, men har olikt Everton inte skaffat sig en ny. Därför leder deras assisterande tränare matchen för dagen, vilket bör kunna ge Everton en fördel i ångestmötet. Båda lagen måste som säkert alla här inne vet vinna, och matchen kan bli fruktansvärt intressant även utifrån ett objektivt synsätt. 

Everton dras som alltid med lite jobbiga skador. Framförallt är anfallet särskilt utsatt. Ellis Simms fick Joe Gomez se ut som Sergio Ramos i sina bästa dagar, medan Simms såg ut som om han nyss hämtats in från en bra säsong i Dösjöbro IF där han säsongen tidigare slutat fyra i skytteligan i Division 4 sydvästra Skåne med 11 mål på 22 matcher. Nej nu är tar jag i lite, men prestationen var sannerligen blek. Om något kan det bara bli bättre från och med nu! Vill gärna se att han får chansen igen.

Som ni säkert ser gör jag allt för att på något sätt undvika att faktiskt tala om något relevant i förhållande till Everton. Tankarna ger mig ångest. Att gå in i denna match med förhoppningar är jobbigt, även om vi inte kan förvänta oss något annat över huvud taget. Det går inte att tippa Everton, men det såg åtminstone stabilt ut mot Arsenal för två veckor sedan. Så vi går på den känslan.

Everton 2-0 Leeds.

Isak Grebygreby.isak@hotmail.comIsakDash2023-02-18 14:12:48
Author

Fler artiklar om Everton