Inför Everton - Leicester

Inför Everton - Leicester

Då är tiden kommen igen. Imorgon lördag 18:30, tar Everton sig an Leicester på hemmaplan. Så mycket mer än det finns det inte att säga. Men några tankar skall ändock redovisas.

Förra veckans 18:30-match slutade i en krampaktig enpoängare borta mot Fulham. Känslan är att vi kommit undan med nöd och näppe i samtliga matcher vi deltagit i förutom den mot Crystal Palace där McNeil mirakulöst utförde en en positiv aktion offensivt (bortsett från träningsmatchen mot Dynamo Kiev). Inte mycket mer finns det väl att säga om matchen mot Fulham. Vi förtjänade i ärlighetens namn absolut ingenting därifrån. Ändå fick vi med oss ett resultat mot det stora, mäktiga och sprudlande Fulham. Starkt. Bra där.

Vi blickar istället framåt, och det gör vi mot Premier League-mästarna Leicester, som på något sätt rätat upp skutan efter många matchers kaos. Ett lag som nästan triumferat Everton i uselhet denna säsongen, men bara nästan. De har faktiskt haft en usel säsong än så länge. Men med Jamie Vardy och andra starka spelare på väg tillbaka finns det ett sparkapital som heter duga. Men just nu är de en del av den tagiska underpresterande ånglokare som de delar med oss, Everton.

På något sätt så har positivsmen flödat för Everton på senare tid, åtminstone för egen del. Onana, Iwobi, Tarkowski, Coady, Pickford, ytterbackarna och Calvert Lewin på det. Laget är ju helt outstanding! Och resultaten har ju varit helt okej ändå! Får man drömma om Euro... nej. Nu svävar jag iväg. En vinst på de senaste fem visar lagets totala uselhet i jämförelse med lagen runtomkring. Vi glömmer emellanåt att vi numera är en nedre-halvan klubb med "abitioner" att ta klivet uppåt. Men vilken klubb vill inte det? 

Det vi kan glädjas åt är att vi har ännu en 18:30 match att se fram emot. Den oerhört underskattade 18:30aren. Lagom till att ungarna har spelat klart sina cuper mitt ute i ingenstans och avtal har slutits med grannen så att de kan spendera kvällen där. Äta där får de även gärna göra. Jag nöjer mig med en näva nötter. Bara Jag får vår lugn och ro. Tidigare på dagen slötittar man gärna på 13:30 matchen, följa resterande matcher med Stryktipset, för att sedan köra all-in 18:30. Nu växlar vi upp, korkar upp och tittar uppåt i tabellen. Kanske inte så sannolikt. Men vi kan väl få drömma lite?

Everton 2-0 Leicester.

Isak Grebygreby.isak@hotmail.comIsakDash2022-11-04 19:54:39
Author

Fler artiklar om Everton