Goodison Park, 2023-11-26 17:30

Everton - Manchester U

Inför Everton- Man Utd, omstart på ett rasande Goodison
James Garner - mittfältsdynamo

Inför Everton- Man Utd, omstart på ett rasande Goodison

När vi gick in i landslagsuppehållet kändes det tillförsikt och andrum. Spelet och formationen börjar ge resultat och Everton lyfter i tabellen. Under uppehållet kommer så den stora smällen, snackisen i England. Everton fråntages 10 p och är tillbaka i en brinnande nedflyttningsstrid. Glädjande nog har många supportrar och kännare slutit upp bakom Everton och gjort gemensam sak, dels stödja Everton och dels rikta udden mot andra klubbar som bör prövas mot FFP om någon trovärdighet ska finna

Laddad situation.
Det var väldigt länge sedan jag bidrog med en artikel men nu kräver den laddade situationen detta.

Jag som många med mig är irriterad och orolig över utvecklingen med FFP och hur detta prövas, speciellt nyrika klubbar som exvis City och Chelsea. Att vissa klubbar dessutom vill stämma Everton är bedrövligt i sammanhanget och kan leda till en konkurs – kan fotbollsälskare verkligen vilja detta?
Flera andra supportrar från andra klubbar har uttryckt sitt stöd till Everton vilket glädjer oss i denna svåra stund.
  
Med det sagt så är jag den förste att skriva under på Evertons vanstyre under Moshirir vilket tog fart med Ronald Koeman och det huvudlösa spenderandet år 2017. Att en bestraffning skulle komma är således inte helt oväntat.
  
Inför Man Utd.
Manchesterklubbarna är inte populära gäster på Merseyside då maktkampen inom engelsk fotboll historiskt ofta stått mellan dessa städer.

Söndagens match är nog viktigare för Everton med tanke på återkomsten till bottenstriden och behov av poäng.
Förhoppningsvis kan Everton knipa åtminstone 1 p med stöd av hemmapubliken och det faktum att lagmaskinen börjat hitta rätt med centrallinjen Pickford-Branthwaite/Tarkowski-Garner/Doucore-DCL.
Så länge dessa spelare är med finns goda chanser till poäng även om Man Utd såklart är starka och måste ses som favorit.
Den olösta frågan just nu är högerbacksplatsen där det inte riktigt fallit på plats med Pattersson vilket innebär att Seamus fortfarande har en viktig roll att fylla.

Spännande match.
Dagens Everton är ett svårslaget "Dychelag" som börjat hitta rätt. Det är inte alltid vackert men resultatorienterat, "Dr Frankendyche" har fått nytt liv i de ärvda delarna.

Jag förväntar mig ett avvaktande Everton som backar hem, inväntar kontringar och fasta situationer. Kanske något i stil med Brighton-matchen där ett tidigt ledningsmål försökte försvaras (vilket är svårt).
Jag hoppas dock att Everton vågar stå upp mer och pressa Man Utd och lita på stödet av hemmapubliken och det centrala mittfältet.
Oavsett så kan detta bli en mycket spännande match för alla betraktare. 

Gissat slutresultat: 1-1. Mål: DCL.


Håll ögonen på Doucoré och Garner!
Två spelare att lyfta fram denna gång är Doucs och Garner som rör sig på det centrala mittfältet.

Abdullah Doucoré är den typ av spelare som Evertonsupportrar bara älskar! Han springer outtröttligt över hela planen, kämpar, sliter och är ofta på rätt plats när en retur kommer. Han verkar ha ”drabbats” av Everton och kommer nog vilja vara kvar så länge han får, lite som Tim Cahill en gång. Doucs är min nuvarande favoritspelare.  

Nästa spelare att framhålla är James Garner som jag håller som Evertons med intressanta spelare just nu (i konkurrens med mittbacken Branthwaite).
Garner spelar lojalt där han blir placerad och med sina fina passningsfötter och spelsinne skapar ett bättre Everton. Everton blir bättre när Garner håller en central mittfältsroll och enligt mig är han bättre än både Onana och Ganar. Garner är dessutom fostrad I Man Utd och detta är nog därför en match som betyder extra mycket 


COYB!
 
Jonas N
 

Jonas N2023-11-25 09:56:00
Author

Fler artiklar om Everton