2019-03-03 15:05

Fulham - Chelsea

Inför Fulham – Chelsea
Troligtvis är Super Frank tillbaka i startelvan igen. Kan han skjuta Chelsea till seger samtidigt som han närmar sig målrekordet?

Inför Fulham – Chelsea

Chelsea fortsätter sitt hektiska spelschema med ett onsdagsderby mot närmaste lokalkonkurrenten Fulham. För Chelseas del står det väldigt värdefulla poäng på spel medan Fulham kan spela mer avslappnat och njuta av derbyandan.

Tabell kring Europaplatserna:

Arsenal. 60 poäng. 33 matcher.
Chelsea 58 poäng. 31 matcher.
Spurs 58 poäng. 32 matcher.
Everton 56 poäng. 33 matcher.

Fulham

Londonlaget ligger på en stabil tiondeplats, med nio poäng ner till strecket. Formen är väldigt bra då man bara förlorat en av sina sju senaste ligamatcher, och för bara ett par veckor sedan så var man och bortabesegrade Tottenham.  

Steve Sidwell kommer tillbaka ifrån sin avstängning så återfinns bara tre spelare som otillgängliga i form av skador. Dessa är Diarra, Enoh och Dejagah. 

I 1-1-matchen mot Aston Villa i lördags startade följande manskap; Schwarzer, Senderos, Hangeland, Berbatov, Ruiz Gonzalez, Karagounis, Richardson, Duff, Riether, Emanuelsson och Enoh.

Chelsea

Efter att ha spelat oerhört många matcher den sista tiden så har Benitez varit tvungen att rotera flitigt i laget. I söndags spelade dock det starkaste laget när man föll mot City på Wembley i en match där Chelsea startade lite avvaktande för att sedan växa sig in i matchen och i slutskedet bara var några tveksamma domarbeslut ifrån att ha hämtat upp ett tvåmålsunderläge.

På söndag så väntar Liverpool i en mycket svår ligamatch, och torsdagen därefter drar semifinalspelet igång i Europa League med en resa till Schweiz vilket lär göra att vissa spelare får vila mot Fulham. 

Möjlig startelva: Cech i mål bakom Azpi, Terry, Luiz och Bertrand. På mittfältet så lär Lampard vara tillbaka och jämte sig tror jag han får Mikel. Hazard, Moses och Marin kanske kan få starta om Benitez väljer att vila både Mata och Oscar. Möjligtvis så är Torres tänkt att starta mot Liverpool, och det tror jag kan göra att Ba får starta i denna match.

Tips och matchbild

Chelsea har inte förlorat i något av sina sex senaste besök på Craven Cottage, men man har bara vunnit en av de fyra senaste. Jag tror dock att bortalaget lyckas krångla sig igenom den här matchen med ett målsnålt vinstresultat. 0-1 eller 1-2 där Lampard hamnar i målprotokollet känns inte alltför vilt gissat. En seger i denna matchen skulle ge ett litet glapp på några poäng ner till londonkonkurrenterna, så inställningen borde verkligen inte vara så svår att hitta till detta derby.

Matchstart är 21.00 på onsdag. Viasats Extrakanaler eller Viaplay är vad som gäller om man vill se fighten.

Glöm inte Chelseatipset!

 

Filip Bergenbladfilip@chelseasweden.com2013-04-17 00:18:00
Author

Fler artiklar om Chelsea