Craven Cottage, 2024-01-24 21:00

Fulham - Liverpool

Inför Fulham – Liverpool: ”Kan göra comeback i semifinalen”

Årets första finalplats står på spel. Efter 2–1-segern på Anfield åker Liverpool till huvudstaden och returmötet mot Fulham. Liverpoolredaktionen ger er rapporten inför den avgörande semifinalen i ligacupen.

Liverpool och Fulham gjorde upp i den första semifinalen för två veckor sedan på Anfield, en match som började tufft för hemmalaget. Ett par defensiva misstag efter varandra gav Willian möjligheten att ge Fulham ledningen, men som så många gånger förut denna säsong skulle Liverpool till sist vända matchen.

Curtis Jones kunde drygt 20 minuter in i den andra halvleken kvittera för Liverpool och tre minuter senare hade Cody Gakpo gett Liverpool ledningen, vilket också skulle bli slutresultatet. I och med segern tog Liverpool det första, lilla, klivet mot en finalplats i ligacupen. Dock återstår minst 90 minuter och med endast ett övertag på ett mål och utan bortamålsregel är matchen vidöppen och Fulham är nog inte helt missnöjda med hur den första matchen utspelade sig.

Returmötets hemmalag har haft en längre vila inför den andra semifinalen. Fulham spelade i den första halvan av Premier Leagues uppdelade omgång 21. Laget åkte bara drygt en och en halv mil österut för derbyt mot Chelsea men fick åka tillbaka tomhänta efter att Cole Palmers straff på tilläggstid i den första halvleken blev matchens enda mål.

Laget lämnade dock matchen utan vare sig nya skador eller avstängningar, så i Londonlaget är det fortsatt bara Adama Traoré som saknas till följd av skada medan Alex Iwobi, Calvin Bassey och Fodé Ballo–Touré är borta på Afrikanska mästerskapen.

För Liverpool var det längre vila efter den första semifinalen, och kortare inför den andra. Laget åkte söderut för mötet med Bournemouth i en match som började segt men i den andra halvleken tog fart. Darwin Núñez gav Liverpool ledningen direkt i den andra halvleken innan Diogo Jota gjorde två mål inom loppet av tio minuter mellan den 70–79:e matchminuten. Innan matchen var slut skulle även Núñez bli tvåmålsskytt när han fastställde slutresultatet till 0–4 på tilläggstid.

I matchen mot Bournemouth klev dock Curtis Jones av med en skada, men Pepijn Ljinders har inför ligacupens semifinal gett lugnande besked: engelsmannen ska vara redo till morgondagens match.

I övrigt var det flera glada besked som Ljinders lämnade i presskonferensen inför returmötet. Andrew Robertson är tillbaka i full träning och kommer resa med laget till London och kan göra comeback i semifinalen. Bortsett från vänsterbacken är det också flera som närmar sig en återkomst enligt Ljinders, dock inte till morgondagen. Dominik Szoboszlai har återvänt till lättare träning med laget, och Trent Alexander-Arnold förväntas träna med laget i slutet av veckan och båda kan vara redo redan mot Norwich i FA-cupen till helgen.

Den assisterande tränaren meddelade också att Kostas Tsimikas närmar sig en återkomst till träning, men att det troligen dröjer ungefär två veckor. Ljinders bekräftade också att Mohamed Salah har flugits ”hem” till Liverpool för att genomgå rehaben med klubbens läkarteam men att egyptiern kommer att vara borta i tre till fyra veckor, vilket innebär att Salah inte förväntas vara i spel förens en eventuell final i Afrikanska mästerskapen för Egypten eller till ligamatchen mot Brentford den 17 februari.

I övrigt är Wataru Endo fortsatt borta på Asiatiska mästerskapen med Japan medan Thiago, Stefan Bajcetic, Ben Doak och Joel Matip fortsatt är långtidsskadade.

Förväntad laguppställning: Caoimhin Kelleher – Conor Bradley, Ibrahima Konaté, Virgil van Dijk, Joe GomezHarvey Elliott, Alexis Mac Allister, Ryan Gravenberch – Diogo Jota, Cody Gakpo, Luis Díaz.

Vad? Fulham – Liverpool (1–2) i den andra semifinalen av ligacupen.