King Power Stadium, 2021-11-20 13:30

Leicester - Chelsea
0 - 3

Inför: Leicester - Chelsea
Over land and sea and Leicester!

Inför: Leicester - Chelsea

Landslagsuppehållet är ett minne blott. Ligaledarna Chelsea beger sig till Leicester för att inleda Premier Leagues tolfte omgång.

Historik

Chelsea gör sin blott 13:e bortamatch mot Leicester på lördag. Vid Chelsea-seger så har man vunnit nio av de 13 bortamötena. Chelsea har historiskt sett utgjort ett svårt motstånd för Leicester. Man har förlorat mot Chelsea sju gånger på hemmaplan i Premier League, endast mot Manchester United har man fler hemmaförluster i PL (nio ggr). The Foxes dystra hemmafacit mot Chelsea har dock piffats till på senare år, man har gått obesegrade från Chelseas tre senaste besök i ligaspelet (en seger, två oavgjorda). Chelseas senaste besök på King Power Stadium blev en av Frank Lampards sista matcher vid rodret, då man förlorade med 2-0.

Läget i lagen

Leicester:
Hemmalaget parkerar för närvarande på en blygsam tolfte plats i tabellen. Senaste segern alla tävlingar inräknat kom den 27 oktober, i Ligacupen mot Brighton. Sedan dess har man förlorat mot Arsenal och kryssat mot Spartak Moskva samt Leeds United.

Före detta Chelsea-coachen Brendan Rodgers får tillbaka Marc Albrighton i truppen efter en tids skadeproblem. Lagets kanske två bästa försvarare, Wesley Fofana och James Justin, är fortsatt långtidsskadade. Ny på skadelistan är dessutom mittfältsnavet Youri Tielemans. Chelseas baneman från FA Cup-finalen i våras är en viktig kugge i Rodgers lagbygge, vilken nu tvingas klara sig utan.

Rodgers har utmärkt sig som en flexibel tränare, där hans Leicester nått sina största framgångar i olika system med en trebackslinje. Tack vare diverse skadeproblem så har nordirländaren testat på en fyrbackslinje vid ett flertal tillfällen, men lär återgå till en trebackslinje när ett lag av Chelseas magnitud kommer på besök.

Möjlig laguppställning (3-4-1-2):
Schmeichel; Vestergaard, Evans, Söyüncü; Castagne, Ndidi, Soumaré, Bertrand; Maddison; Vardy, Iheanacho

Chelsea:
Chelsea leder som sagt ligan och gjorde det mesta av sitt fördelaktiga spelschema inför landslagsuppehållet – sånär som på krysset hemma mot Burnley. Under de kommande fyra matcherna möter man i stället för bottenskrap tre av de lag som utgjorde topp-sex ifjol, varav ett är just Leicester. Chelsea är ligans bästa bortalag med 13 poäng på fem matcher.

Romelu Lukaku och Mateo Kovacic kommer inte till spel mot The Foxes. Belgaren är nära hundraprocentigt skick, men kommer förhoppningsvis finnas med i truppen mot Juventus i veckan som kommer. Thomas Tuchel får dock tillbaka Marcos Alonso, Mason Mount och Timo Werner från skador respektive tandinfektioner. Tacksamt nog så fick både N’Golo Kanté och Thiago Silva vila sina respektive sista matcher under landslagsuppehållet. Tuchel meddelade dock att Silva har påverkats av resandet till och från sitt Brasilien. Chelseas tränargeni kastade om ganska kraftigt efter det föregående landslagsuppehållet. Jorginho, som spelade samtliga minuter för sitt Italien, kan med det i åtanke mycket väl vilas i helgen.

Möjlig laguppställning (3-4-2-1):
Mendy; Azpilicueta, Christensen, Rüdiger; James, Kanté, Loftus-Cheek, Chilwell; Mount, Hudson-Odoi; Havertz

Övrigt

Om Hakim Ziyech äntrar mattan på King Power Stadium så blir det marockanens 50:e framträdande i kungsblått.
Domare är Paul Tierney, ansvarig för VAR är Jarred Gillett.
Matchen har avspark den 20 november klockan 13:30 och sänds på Viaplay samt V Sport Premium.
 

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2021-11-19 17:04:45
Author

Fler artiklar om Chelsea