2021-10-16 16:00

Lincoln City FC - Charlton

Inför Lincoln – Charlton  
Stockley kommer senast från två mål i cupmötet med Southamptons akademilag.

Inför Lincoln – Charlton  

Ett nytt landslagsuppehåll är avverkat och Charlton välkomnas tillbaka till ligaspel med att åka till Lincoln för bortamatch.

The Addicks går in i ligaspel igen efter ett lite mer än en veckas spelledighet. Landslagsuppehåll betyder närmast alltid att Charlton flyttar en match till framtiden då man allt som oftast har ett några spelare involverade i landskampen på kontinenten. Värt att uppmärksamma är att Conor Washington är en av dem och att han gjorde Nordirlands enda mål när de förlorade mot Bulgarien med 2-1. Vi klagar inte om han kommer tillbaka med en nyfunnen formtopp.

Tabelläget ser fortfarande besvärligt ut när vi tagit oss in i halva oktober. På elva matcher har Charlton nio poäng, minus sex i målskillnad och för tillfället på en 21:a plats, vilket i maj kommer betyda nedflyttning. Sett till säsongen hur ssongen hittills varit avslutade dock laget ganska starkt innan uppehållets början. En fin trepoängare togs i Fleetwood och tre dagar senare vann en roterad laguppställning stort i cupmötet mot Southamptons akademilag. Resultatmässigt var situationen närmast identisk inför förgående uppehåll när Charlton avslutade med vinst mot Crewe i ligan och kross av Crawley i cupen. Vi vet sedan hur uselt laget svarade upp efter det i ligan och det får inte hända att samma sak sker nu. Denna gång startar man däremot upp med ett par tuffa matcher innan ett nytt uppehåll väntar på nytt i november. Det inleds med Lincoln denna helg och sedan väntar Accrington hemma, Sunderland borta, Doncaster hemma och Rotherham hemma. Flera matcher som måste ses som inspirerande uppgifter och det är upp till bevis om Charlton som lag har något att hämta denna höstsäsong. Tillräckligt många poäng har redan gått till spillo.

Det finns en del att vidarebefordra kring läget i Charltons spelartrupp. Det kom inte som någon vidare överraskning i veckan att Charlton och Ronnie Schwartz var muntligt överens om en ömsesidig uppsägning av dennes kontrakt. Forwarden har inte setts till denna säsong på grund av oklar form och skador. Han anlände i januari och kom att göra sammanlagt 16 framträdanden för klubben, varav målet i 4-4 matchen mot Rochdale på the Valley och straffmissen i sista sekunden på bortaplan i Oxford är det vi kommer minnas av honom. Schwartz anlände med ryktet om att vara en måltjuv med giftiga avslut men allt medan tiden led blev det uppenbart att dansken hade svårt att acklimatisera sig till tillvaron i London. Det kanske var värt en chansning men med tanke på utvecklingen går det bara att se denna nyhet som ett korrekt beslut av samtliga inblandade aktörer. Ronnie önskas lycka till i fortsättningen av sin karriär!

Till helgens match ser det ut som att enbart Ryan Inniss och Jake Forster-Caskey är indisponibla. Den sistnämnde är däremot tillbaka med att jogga runt träningsplanen vilket är väldigt positivt. I övrigt ska spelare som Ben Purrington och Alex Gilbey haft mer tid att slipa på sin status att komma i ordentlig form och på pappret har Charlton ett slag- och konkurrenskraftigt lag som inte ska vara roliga att möta för motståndarna. Det uppges samtidigt att ledningen gjort anspråk i att förlänga Corey Blackett-Taylor och unge Deji Eleweres framtid i klubben. Enligt South London Press ska Charlton inlett kontraktsförhandlingar med båda. Corey Blackett-Taylor har varit en frisk fläkt genom sin ankomst och borde rimligtvis vilja förläng sin tid i klubben med tanke på hur han presterat. I förhandlingarna med Deji Elerewe kan det däremot stötas på hinder då hans positiva utveckling inte har gått obemärkt förbi. Det ryktas bland annat om att West Ham ska vara intresserade av få in Deji i sin verksamhet. Det är inte första gången som en ungdom från Charltons akademi blir av intresse för större klubbar och vi har sett flera före Deji välja vägen uppåt i klubbhierarkin. Ledningen får göra vad dem kan i förhandlingarna för att få Deji att stanna. I och med dennes unge ålder och med skador på konkurrenten Ryan Inniss samt en Jason Pearce som inte blir yngre, borde det kunna grusas en väg framåt för att han ska få mer seniorfotboll. Det brukar vara det som är eftersträvansvärt för en såpass ung spelare. 

I Lincoln är det likartat med två spelare borta. Rutinerade Liam Bridcutt och Adam Jackson ska inte vara tillängliga för spel, medan Josh Griffiths och Conor McGrandles kan vara tillbaka.

The Imps kommer senast från ett oavgjort resultat (2-2) mot överraskningen Plymouth och kan väl sägas ha inlett säsongen med blandade resultat. Förra säsongen var Lincoln själva divisionens överraskning när man tog sig hela vägen till play-off finalen på Wembley. Ett resultat som inte är lätt att vare sig repetera eller överträffa. Det vore inte bli en överraskning. Inför helgens omgång befinner man sig på 17:e plats i tabellen med 12 poäng. En position som de inte lär vara belåtna med men där man innehar ett tillräckligt starkt lag för att sluta på den övre halvan vid säsongens slut. En formstark spelare finns i anfallet där Anthony Scully stått för sju mål.  

The Addicks fem senaste ligamatcher: Fleetwood 1-2 (b), Bolton 1-4 (h) Portsmouth 2-2 (h), Gillingham 1-1 (b), Wycombe 2-1 (b).
VFOOF

Lincolns fem senaste ligamatcher: Plymouth 2-2 (h), Morecambe 2-0 (b), Burton 1-2 (b), Ipswich 0-1 (h), Rotherham 1-1 (h).
OFVFO

Avspark: 16.00.
Arena: LNER Stadium, Lincoln.
Följ matchen på: CharltonTV (bild) eller via Charltons twitter (skrift). 

COYA!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2021-10-16 10:52:00
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson