Anfield, 2020-12-01 21:00

Liverpool - Ajax

Inför: Liverpool - Ajax

Inför: Liverpool - Ajax

Efter två insatser som får sållas till säsongens sämsta siktar Liverpool på att återvända på vinnarspåret när Ajax gästar Anfield i Champions League-gruppspelet.

Första matchbollen rök när ett roterat, tröttkört och omotiverat Liverpool noterades för säsongens första hemmaförlust när Atalanta kom till Merseyside och återvände till Lombardiet med samtliga tre poängen. Nu får man en andra chans att säkra gruppsegern när Erik ten Hags Ajax styr skutan mot nordväst med målet att revanschera sig från den snöpliga 0-1-förlusten från lagens möte i Amsterdam. 

Ett Ajax som inte kan sluta att göra mål. I helgen defilerade man hem en 5-0-seger på FC Emmens plastgräs och tio matcher in på Eredivisie-säsongen så kan man utöver en serieledning även sporta 42 gjorda mål, mer än dubbelt så många som ligatvåan Vitesse. 

Samtidigt är det ett bortalag som kliver in i matchen mot Liverpool med kniven mot strupen. Efter 0-1-förlusten mot de röda i den första omgången har holländarna spelat oavgjort med Atalanta och spöat gruppens slagpåse Midtjylland två gånger. Ett facit på sju poäng som delas med grupptrean Atalanta som man också ska möta på hemmaplan i den sista omgången. Då italienarna förväntas vinna mot Midtjylland måste alltså Ajax ta tre poäng imorgon kväll för att gå in i det avgörande mötet med överhanden. En minst sagt tuff uppgift. 


Fabinho briljerade i den första matchen utan Virgil van Dijk när Liverpool klamrade sig ur Ajax grepp och lämnade Johan Cruyff Arena med en 1-0-vinst. 

Matchbilden då? Holländarna stod upp bra i det första mötet och var bara ett snöpligt självmål från Nicolás Tagliafico från en pinne. Ajax murade igen korridorerna för Liverpools ytterbackar vilket bidrog till en statisk första halvlek från gästernas sida. Matchöppningen påminde mycket om Reds tidigare insatser på bortaplan i Europa. Ajax lyckades med samma saker som Napoli, Paris Saint-Germain, Atlético Madrid och till och med Röda Stjärnan alla gjorde på hemmaplan. Den här gången lyckades dock Klopps mannar undvika ett nederlag och när mötet nu vänder och ska utspelas på Anfield ser jag framför mig en mer öppen match där båda lagen kommer att bjudas på chanser att hitta nätet. 

Vad? Liverpool - Ajax i Champions League-gruppspelets femte omgång

Var? Anfield, Liverpool 

När? Tisdag 21.00

Kanal? TV6/Viasat Ultra/Viaplay 



Källor: Ajax lagsida på SvenskaFans, Transfermarkt, Forza

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2020-11-30 16:31:33
Author

Fler artiklar om Liverpool