2020-09-28 21:00

Liverpool - Arsenal

Inför: Liverpool - Arsenal

Inför: Liverpool - Arsenal

Två lag som har gått rent i upptakten av den nya säsongen går upp emot varandra på Anfield i omgång 3.

Arsenals senaste match var mot Leicester i Ligacupen under den gångna veckan, där dom röda från norra London trots en ventilerad startelva tog sig vidare ganska konfortabelt. Men det är som alltid väldigt svårt att utvärdera och försöka dra slutsatser om ett lag utifrån en inhemsk cupmatch. I förra omgången av Premier League ställdes Artetas mannar emot stadsrivalen West Ham. En ganska tafatt match i stora drag, rann ut i att Arsenal gick vinnande ur tillställningen med "blotta förskräckelsen". Ett sent avgörande signerat av Eddie Nketiah säkrade tre poäng till Arsenal och skickade ner David Moyes och hans West Ham ännu längre ner i den krisande hettan. Värt att notera är att Arsenal-redaktionen här på SF gav Bukayo Saka ett av dom sämre spelarbetygen efter matchen mot West Ham, för att sedan utse honom till MOTM efter cupmatchen mot Leicester. Vilket humör är den unge engelsmannen på imorgon? Det kan nog väga tungt för Arsenals del. 

När det gäller Liverpool har dom liksom Arsenal startat starkt rent poängmässigt i ligan och kommer här senast från en underhållande målfest mot Lincoln City i Ligacupen. Jag upplever att det är svårt att resonera kring hur detta Liverpool-lag står sig såhär 2-3-4 matcher in i säsongen (beroende på hur man räknar). I det glamorösa genrepet mot Arsenal (Community Shield) så såg det väldig ringrostigt ut i första halvlek, för att sedan se bättre ut i andra halvlek. I matchen mot Leeds så var det världsklass framåt, men väldigt ihåligt bakåt. Matchen mot Chelsea påverkades enormt av det röda kortet på Andreas Christensen, och matchen mot Lincoln var inte mer än en reservlagsmatch. Med det sagt förväntar jag mig att pusselbitarna succesivt faller på plats, med start imorgon. 

Utöver hur lagen står sig inför matchen har det blåst in ett orosmoln över Liverpool-laget i och med att både Alisson Becker och Thiago Alcantara uppges missa morgondagens match på grund av skador. Frågar man mig så är det inte direkt avgörande ifall Thiago spelar eller inte i den enskilda matchen. Jag tror däremot att Alissons frånvaro kan straffa sig rejält. Adrian är ingen dålig reservkeeper men han sprider inte samma trygghet i försvaret som Becker gör, något vi bevittnade förra hösten och i matchen mot Atletico Madrid på Anfield.

Arsenal har en av världens absolut bästa anfallare i Pierre-Emerick Aubameyang, det går inte att frånse. Både Arsenal och Chelsea-supportrar kan också intyga på att David Luiz är en spelare man har på gott och ont i laget. Jag tror att det är viktigt att Liverpool tar taktpinnen direkt och dominerar bollinnehavet. Detta för att undvika att David Luiz (om han spelar) kan stå vid mittlinjen och bryta linjer med sina genomskärare in i offensiv tredjedel. Arsenal är väldigt starka framåt men har inte ett mittfält som kan mäta sig med Liverpools på pappret, detta måste utnyttjas.

Vad? Liverpool - Arsenal i Premier League

Var? Anfield, Liverpool

När? 21:00 på måndag

Kanal? Viasat Sport Premium/Viaplay

Källor: Liverpool Echo, Arsenals lagsida på SvenskaFans

Ludvig Wadellludvig.wadell@liverpoolsweden.se@LudvigWadell2020-09-27 19:50:00
Author

Fler artiklar om Liverpool