Anfield, 2023-04-09 17:30

Liverpool - Arsenal

Inför: Liverpool - Arsenal

Inför: Liverpool - Arsenal

Liverpool gästas av serieledarna i en match som sett till hur säsongen utspelat sig, endast borde sluta på ett sätt. Förväntningarna är inte höga och det återstår att se om de röda kan positivt överraska en.

Jag tror att jag likt många andra Liverpool-supportrar är ganska less på denna säsong och har mer eller mindre börjat blicka fram till nästa i stället. Hoppet om en topp fyra-placering har gått upp och ner men efter otaliga poängtapp på senare tid så är det dags att inse att det inte blir något Champions League-spel nästa säsong.

Men trots att det sista hoppet har lämnat en så måste säsongens sista matcher spelas. Imorgon väntar ett möte med ett Arsenal som ser oslagbart ut för tillfället. Mikel Arteta har gjort under med det röda London-laget som går från klarhet till klarhet. Det har blivit tydligt att det kommer krävas ett rejält haveri i maskineriet för att bucklan inte ska lyftas av Martin Ödegaard i maj.

Efter en viss svacka i början av februari så har Artetas mannar sju raka segrar i ligaspelet. En oväntad plump var uttåget ur Europa League mot Sporting, men samtidigt så har det lett till att det går att endast fokusera på ligaspelet. En fördel som jag tror kan bli avgörande i striden mot Manchester City.

Vårt kära Liverpool däremot har som vi alla vet nästan blivit sämre för varje match som spelats. Först kom torsken mot den dåvarande tabelljumbon Bournemouth innan landslagsuppehållet, följt av förnedringen av Manchester City för att sedan kryssa mot ett lika uselt Chelsea. Spelet ser otroligt dåligt ut, något resultaten speglar. Vi har haft våra möjligheter under säsongen att på riktigt blanda oss in i kampen om topp fyra, men aldrig tagit den. Det är dags att spela av säsongen, bygga om i sommar och hoppas på ett lyft till nästa säsong.

Luis Diaz är inte riktigt redo för spel än men hoppas kunna bidra nästa vecka mot Leeds. I övrigt finner vi långtidsskadade Stefan Bajcetic och Calvin Ramsay på skadelistan tillsammans med den evigt skadade Naby Keita. Thiago ser utifrån Liverpools sociala kanaler vara redo för comeback imorgon.

Hos motståndarlaget saknas Mohamed Elneny, Takehiro Tomiyasu och Eddie Nketiah. William Saliba är osäker och lär med största sannolikhet missa matchen.

En deppig införrapport men varken hopp eller tro om detta lag finns för tillfället. Jag tror dessvärre på något liknande som det vi sett de senaste matcherna även imorgon. Det känns på förhand som att det krävs en av säsongens bättre prestationer för att vi ska få med oss något imorgon. Givetvis hoppas jag på en positiv överraskning och om det är något jag förstått denna säsong, så är det att det inte går att förutse vad för Liverpool som kliver ut på planen.

Vad? Liverpool – Arsenal i omgång 30 av Premier League

Vart? Anfield

När? 17.30, söndag

Kanal? Viasat Sport Premium/Viaplay

 

Albin Jakobsson@albinjacobsson2023-04-08 22:36:00
Author

Fler artiklar om Liverpool