Anfield, 2023-12-23 18:30

Liverpool - Arsenal

Inför: Liverpool – Arsenal

Inför: Liverpool – Arsenal

Ett spännande gigantmöte på Anfield stundar under lördagen. En kamp som avgör vilket lag som får fira jul som serieledare.

Sen behöver det visserligen inte vara vare sig Liverpool eller Arsenal som toppar tabellen efter lördagen. Vinner Aston Villa sitt möte med Sheffield United under fredagskvällen, och morgondagens möte slutar oavgjort, så är det Birmingham-laget som får stoltsera som nummer ett.

Men givetvis hoppas vi att det röda laget från Merseyside är laget som toppar efter helgen. Liverpool stod för en svag insats mot de stora rivalerna Manchester United förra helgen, men följde upp det med att demolera West Ham i ligacupens kvartsfinal i onsdags. Efter en nästan fläckfri insats skrev sig siffrorna till 5–1 och spelare som Curtis Jones, Dominik Szoboszlai och Jarell Quansah stack ut lite extra. En otroligt viktig insats att ta med sig in i toppmötet imorgon som förhoppningsvis ingav en stor boost självförtroende, efter några svagare insatser.

Arsenal studsade också tillbaka efter förlusten mot Aston Villa för två veckor sedan. Efter att en roterad elva kryssat mot PSV i Champions League så besegrade man Brighton förra helgen på ett övertygande sätt. Spelare som Gabriel Jesus och kritiserade Kai Havertz har börjat komma i gång på riktigt och Mikel Artetas lag fortsätter att imponera. Det är tydligt att det röda Londonlaget kommer vara att räkna med i år framöver och morgondagens uppgift blir givetvis tuff.

En av rubrikerna efter matchen mot West Ham var att Jürgen Klopp vädrade sitt missnöje med atmosfären efter onsdagens möte och tidigare har Gary Neville sågat stämningen i mötet mellan Liverpool och Manchester United. Klopp har vädjat om att samtliga hemmasupportrar är på tårna imorgon och hjälper sitt hemmalag i vad jag tror kommer bli en fantastisk match.

På skadelistan hos hemmalaget hittar vi Stefan Bajcetic, Thiago, Andy Robertson, Diogo Jota, Alexis Mac Allister och Joel Matip. Ryan Gravenberch är också tveksam. Hos bortalaget saknas Thomas Partey, Jorginho, Jurrien Timber, Takehiro Tomiyasu och Fabio Vieira. Mohamed Elneny är tveksam.

Vad? Liverpool – Arsenal i omgång 18 av Premier League

Vart? Anfield

När? 18.30, lördag

Kanal? Viasat Sport Premium/Viaplay
 

Albin Jakobsson@albinjacobsson2023-12-22 22:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool