Anfield, 2023-05-20 16:00

Liverpool - Aston Villa

Inför: Liverpool – Aston Villa

Inför: Liverpool – Aston Villa

Säsongen går mot sitt slut och Liverpools vara eller icke vara i Champions League nästa säsong ska få ett svar. I säsongens näst sista match gästas de röda av Aston Villa.

För Liverpools del återstår nu bara två matcher av säsongen. En säsong som varit en riktig berg- och dalbana resultatmässigt och som ser ut att sluta med en plats utanför topp fyra, trots Liverpools makalösa form mot slutet. Chansen finns såklart fortfarande, men det är dessvärre väldigt mycket som ska till.

Ja, vad är det då som krävs för att Liverpool ska knipa en topp fyra-placering? Till en början så måste Liverpool med all sannolikhet vinna sina sista två matcher. I och med Newcastles kross av Brighton igår kväll så tog ”The Magpies” ett väldigt stort steg mot Champions League-fotboll nästa säsong. För att Liverpool ska kunna gå om så krävs det att Eddie Howes mannar förlorar en och spelar oavgjort en av de två återstående matcherna mot Leicester och Chelsea. Alternativet är att Newcastle kryssar båda sina sista matcher och att Liverpool vinner sina med en enorm målskillnad, men det är såklart otroligt. Så att Liverpool hamnar bakom Newcastle kan vi nog skriva under på redan nu.

Så kampen står väl på ett sätt just nu mot Manchester United. Här har Liverpool, till skillnad från mot Newcastle, målskillnaden på sin sida. Här räcker det att United spelar oavgjort i två av sina sista tre matcher mot Bournemouth, Chelsea och Fulham och Liverpool går rent. Dock är det tre lag som är utcheckade och inte har något kvar att spela för, så oddsen är definitivt på Uniteds sida.

Med andra ord ska det som sagt mycket till för att Liverpool ska lösa den där åtråvärda fjärdeplatsen, men en liten, liten chans finns.

Som sagt så krävs det också att Liverpool vinner sina sista matcher och morgondagens motstånd har under Unai Emery flugit. Villa har dessutom ännu en chans på både en Europa Conference League-plats och en Europa League-plats. Här finns det alltså ännu mycket att spela för och jag är övertygad om att Villa kommer ge Liverpool en tuff match imorgon.

På skadelistan hittar vi Darwin Nunez som dras med en tåskada samt höftskadade Thiago. Roberto Firmino och Naby Keita är ännu osäkra till spel. Här hoppas man från djupet av sitt hjärta att den förstnämnda, med all respekt för ”Naby lad” som också gör sin sista match på Anfield, kan palla med bara en minut för att få avsluta sin tid på Anfield ute på planen.

Hos bortalaget saknas den forne Liverpoolspelaren Coutinho och Jed Steer.

Oavsett om Firmino och Keita kommer till spel så kommer båda två tillsammans med Alex Oxlade-Chamberlain och James Milner avtackas efter matchen. Förhoppningsvis får de avsluta sin sejour på Anfield med en seger.

Vad? Liverpool – Aston Villa i omgång 37 av Premier League

Vart? Anfield

När? 16.00, lördag

Kanal? Viasat Sport Premium/Viaplay

Alexander-Arnold och Jones efter överkörningen av Leicester
 

Albin Jakobsson@albinjacobsson2023-05-19 21:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool