Anfield, 2021-11-03 21:00

Liverpool - Atlético

Inför: Liverpool - Atlético Madrid

Två veckor sedan urladdningen som var 3-2-segern på Wanda Metropolitano i Madrid är Liverpool tillbaka i spel i Tjääämpions.

Förra mötet med Atleti innehöll det mesta. En flygande LFC-start där en James Milner-styrning och en drömträff från Naby Keïta innebar 2-0 innan kvarten spelad - en ledning som de rödvitrandiga skulle hinna hämta upp innan halvtid.

Första 45 var underhållning av högsta nivå men det tog slut på den varan ganska fort i andra. För vi hade knappt hunnit sparka igång den andra halvleken innan Antoine Griezmann såg rött och sparkade Bobby Firmino i ansiktet.

Fransmannens utvisning innebar att resten av matchen skulle präglas av Liverpooldominans. Och med lite mer än tio minuter kvar kom segermålet när hemmalagets Mario Hermoso klumpigt drog ned Diogo Jota och gav Mo Salah chansen från elva meter. En kylig straff intill vänstra stolpen senare och de tre - ack så tunga - bortapoängen var i hamn.

"Cholo" Simeones mannar får klara sig utan avstängde Antoine Griezmann imorgon kväll.

Reds är med maximala nio pinnar på tre matcher i läge att säkra avancemanget vid seger imorgon. Man leder för närvarande grupp B med fem poäng ned till jagande Atleti och Porto och borde kunna spela ganska avslappnat.

Atlético saknar fyra spelare till mötet med Liverpool. Stefan Savic och Antoine Griezmann är båda avstängda medan Thomas Lemar och Marcos Llorente missar på grund av varsin lårskada.

Liverpool verkar få tillbaka mittfältsduon Fabinho och Thiago Alcantara som båda tränat på för fullt i början av veckan. Naby Keïta utgick med en hamstringskada mot Brighton i helgen och kommer inte att vara tillgänglig liksom James Milner som gäckas med en senskada.

Kanal? C More

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2021-11-02 23:17:27