Inför: Liverpool - Bournemouth

Inför: Liverpool - Bournemouth

Hemmapremiären väntar för Liverpool och på andra sidan står Bournemouth. Ett Bournemouth som, om någon mot förmodan glömt det, Liverpool körde över fullkomligt med 9-0 på Anfield förra säsongen.

Till matchen kommer vi, så till vida att arbetstillståndet hinner fixas i tid, få se ett nytt ansikte i Liverpool efter att klubben äntligen plockat in en defensiv mittfältare. Den 30-årige japanen Wataru Endo är klar från Stuttgart. Jag skulle ljuga om jag säger att det är en spelare jag har koll på, men enligt rapporter från personer som ser regelbunden Bundesliga-fotboll så är det en riktigt fin spelare som ”The Reds” får in. Ytterligare en mittfältare ska högst troligen också in och förslagsvis då en yngre sådan med stor potential, där har Crystal Palaces Cheick Doucouré nämnts som en spelare Liverpool håller som högintressant. Även Ryan Gravenberch är ett namn att hålla koll på under de sista veckorna av transferfönstret. Dock är det ingen typisk "sexa" så om det blir en affär där skulle det ändå behöva kompletteras med exempelvis just Doucouré.

Liverpool såg bra ut i stunder mot Chelsea, framför allt under inledningen av båda halvlekarna. Kan man hitta kontinuitet i det och fortsätta så under längre perioder av matcher bådar det gott inför helgens match men också för hela säsongen.

Vad gäller Bournemouth tippade i stort sett alla experter att sydkustlaget skulle åka ur förra säsongen. Men de rödsvarta motbevisade alla och klarade sig kvar, dessutom med god marginal efter att den dåvarande huvudtränaren Gary O´Neill fått ordning på laget. Dock, till mångas förvåning, fick han inte vara kvar på posten. Istället har spanjoren och den förre Bilbao-spelaren Andoni Iraola tagit över rodret.

I sin första match för Bournemouth blev det också poäng efter att Dominic Solanke kvitterat i slutskedet av matchen mot West Ham. Både Bournemouth och Liverpool kommer alltså från varsin 1-1-match i premiären.

Det är svårt att veta exakt vart man har Bournemouth just nu, men faktum är att det adderats en hel del kvalité under transferfönstret i Justin Kluivert, Alex Scott och Milos Kerkez. Dessutom är Hamed Junior Traore, som var utlånad till klubben under våren, nu permanent klar. Lägg därtill tidigare nämnde Solanke. Det blir att vara på sin vakt för Liverpool för det kommer verkligen inte bli lika lätt som förra gången lagen möttes på Anfield.

Till matchen får Liverpool klara sig utan Thiago och Stefan Bajcetic, som fortfarande inte är helt återställda efter sina respektive skador. Även Curtis Jones kan missa matchen på grund av en svullen fotled.

Bournemouth har desto mer bekymmer. Nyförvärvet Alex Scott, Marcus Tavernier, Dango Ouattara, Lewis Cook, Adam Smith, Lloyd Kelly och Ryan Fredericks saknas alla på grund av skador.

Vad? Liverpool - Bournemouth, omgång 2 av Premier League.

Vart? Anfield.

När? 16.00 lördag.

Kanal? V Sport Premium, V Sport Ultra HD, Viaplay.

Lukas Abrahamsson@AbrahamsonLukas2023-08-18 16:23:00
Author

Fler artiklar om Liverpool