Anfield, 2021-10-30 16:00

Liverpool - Brighton

Inför: Liverpool - Brighton & Hove Albion

Inför: Liverpool - Brighton & Hove Albion

The Reds får besök av Graham Potter och hans fortsatt imponerande Brighton när tabellfemman kommer till Anfield.

Brighton har två väldigt olika halvor av starten på denna säsong. Säsongens inleddes oerhört starkt och poängen tickade in på kontot. Tidigare säsonger har man brottats i de nedre regionerna av tabellen då laget oftast haft det svårt med utdelningen framåt. I flertalet matcher har man spelat väldigt fin fotboll men inte lyckats få in bollen i mål vilket tidigare säsonger har kostat många poäng. I början av årets säsong har det däremot sett annorlunda ut och The Seagulls har haft marginalerna på sin sida många gånger. Brighton vann till exempel premiären efter en sen vändning och man bortslog Brentford efter ett mål i slutminuten. Efter fem spelade matcher hade Potters lag spelat in tolv pinnar och enda förlusten hade kommit mot Everton.

Andra halvan av säsongsinledningen har däremot sett sämre ut. Uttåg i Carabao Cup mot Leicester efter straffar tidigare i veckan och i senaste ligamatchen förlorade man klart mot Manchester City. Innan dess hade man tre raka oavgjorda mot Crystal Palace, Arsenal och Norwich. På dessa fyra uppräknade ligamatcher lyckades man endast göra två mål trots mängder med målchanser. Mot Arsenal skapade man hela 21 målchanser men mäktade endast med två avslut på mål. Laget har med andra ord mer och mer börjat likna det ineffektiva Brighton från tidigare säsonger och får inte laget i gång målskyttet igen finns det risk att man kommer börja halka neråt i tabellen.

Liverpool däremot flyger fram för närvarande. Avbytarbänken blandat med junisar städade av Preston i Carabao Cup i onsdags och de ordinarie spelarna försöker nog ännu få ner adrenalinet efter krossen på Old Trafford i söndags. Laget är fortsatt obesegrade i alla tävlingar och det är en fröjd att se Mohamed Salah och kompani spela fotboll för närvarande. Det gäller såklart att vara ödmjuk och att spelarna behåller fötterna på jorden, men Jürgen Klopp är nog den perfekta tränaren när det kommer till att se till att spelarna inte svävar i väg allt för mycket.

Defensiven har blandat och gett då det vissa matcher har sett väldigt stabilt ut medan andra matcher, till exempel mot Brentford, så har det sett mindre bra ut. Som jag varit inne på spelar Brighton en positiv fotboll och är laget inte påkopplat så kan absolut Brighton störa imorgon.

Det har även börjat se bättre ut på skadefronten. Thiago har gjort sin första träning med laget efter en längre tids skadefrånvaro men att han startar mot Brighton är otroligt. Naby Keitas skada var inte lika allvarlig som den såg ut och även han har tränat med laget och är tillgänglig för spel. Fabinho kommer sannolikt missa matchen då brassen ännu återhämtar sig från en knäskada. Brighton saknar långtidsskadade Danny Welbeck och Steven Alzate tillsammans med Dan Burn som skadade sig i cupmatchen mot Leicester.

Vad? Liverpool – Brighton i den tionde omgången av Premier League

Plats? Anfield

När? Lördag, 16:00

Kanal? Viasat Sport Premium/Viaplay


 

Albin Jakobsson@albinjacobsson2021-10-29 15:40:00
Author

Fler artiklar om Liverpool