Anfield, 2024-02-10 16:00

Liverpool - Burnley

Inför: Liverpool – Burnley
I matchen mot Burnley lär Darwin Núñez vara tillbaka i startelvan.

Inför: Liverpool – Burnley

Imorgon är det dags för ett revanschlystet Liverpool att kunna studsa tillbaka efter förlusten mot Arsenal förra helgen. Burnley kommer på besök till Anfield. Liverpool behöver vinna för att Manchester City inte ska springa i väg i tabelltoppen.

Förra söndagen var det toppmöte mot Arsenal på bortaplan, i helgen går det att argumentera för att det är det motsatta. Hemmamöte mot nästjumbon, Burnley. Förlusten mot Arsenal gör matchen mot Burnley väldigt viktig. Hur ett lag reagerar på en motgång brukar vara en tydlig fingervisning på hur säsongen kommer att summeras efteråt. Förhoppningsvis var matchen mot Arsenal endast en plump i protokollet som spelarna redan har släppt.

Helgens motståndare har onekligen haft en tuff start i återkomsten i Premier League. Tillsammans med Sheffield United är Burnley cementerade under nedflyttningsstrecket, men med 15 matcher kvar är ingenting kört. För att ha en chans att stanna kvar krävs det att Burnley börjar plocka poäng inom kort och att möta ett desperat lag kan bli en utmaning för Liverpool.

På tränarbänken sitter Manchester City-profilen Vincent Kompany, som säkert vill hjälpa sitt forna lag i titelstriden. Kompany tog över efter Sean Dyche när klubben degraderades för två säsonger sedan. I Championship var belgarens nytänkande fotboll vägvinnande, men det har hittills inte synts till i högstaligan. Att möta Burnley 2024 är en helt annan grej än det har varit tidigare under Sean Dyche. Långbollar och fokus på fasta situationer har bytts ut mot kortpassningsspel och finlir.

Skadeläget i Liverpool ser relativt ljust ut i Liverpool. I veckan kom det dock oroväckande nyheter om att Thiago dragit på sig ännu en skada efter tiominuters-inhoppet på Emirates. Uppgifter gör gällande att spanjoren kan ha spelat sin sista match i klubben, då kontraktet löper ut i sommar. I övrigt väntas varken Dominik Szoboszlai eller Mohamed Salah vara tillgängliga för spel. Ibrahima Konaté missar matchen på grund av det röda kortet som han ådrog sig mot Arsenal. På glädjefronten väntas Kostas Tsimikas och Wataru Endo vara tillbaka i matchtruppen. Japanen som varit i väg på asiatiska mästerskapen lär vara ett välkommet alternativ på mittfältet för Klopp. 

Trots skador och avstängningar på viktiga spelare finns det inga som helst ursäkter för att inte vinna matchen. Manchester City lär inte tappa speciellt många poäng under den sista tredjedelen av säsongen och vill Liverpool ta upp kampen krävs det att man städar av motstånd av Burnleys kaliber. Kommande fyra matcher mot Burnley, Brentford, Luton och Nottingham bör resultera i fyra vinster. Efter de matcherna väntar stormötet mot Manchester City på hemmaplan. Men fokus på en match i taget och först och främst på Burnley.

Förväntad startelva: Alisson, Trent, Quansah, Van Dijk, Robertson, Mac Allister, Elliott, Jones, Jota, Núñez, Diaz.

Vad? Liverpool – Burnley i omgång 24 i Premier League.

Var? Anfield.

När?  16.00, lördag.

Kanal? Viaplay.
 

Johan Olsson2024-02-09 15:34:00
Author

Fler artiklar om Liverpool