Anfield, 2021-08-21 13:30

Liverpool - Burnley

Inför: Liverpool - Burnley

Inför: Liverpool - Burnley

Äntligen dags för Premier League-fotboll på Anfield, äntligen med publik igen. Som motstånd står Burnley, laget som förra säsongen satte stopp för en enastående svit, och startade en dyster.

Ja, hemmamötet mot Burnley förra säsongen minns man som Liverpool-supporter gärna inte tillbaka på. Divock Origi kunde och borde gjort 1–0 till The Reds i den första halvleken. Ribban nekade, Burnley fick straff i slutskedet av andra halvlek, Ashley Barnes gjorde mål. 0–1 till Burnley, ett resultat som innebar en första ligaförlust på Anfield på hela 68 matcher. Och som det inte vore nog förlorade Liverpool ytterligare fem raka matcher i ligaspelet på Anfield efter det. Tala om dystra tider, så nog om det.

Då var då och nu är nu, och Liverpools inledning på Premier League-säsongen 2021/22 började stabilt mot Norwich. Mohamed Salah agerade huvudperson med ett mål och två assist samtidigt som man fick avnjuta comebackande Virgil van Dijk spela 90 minuter av stabilt försvarsspel. Vikarierande Kostas Tsimikas plockade med den fina försäsongs-formen och fortsatte imponera på vänsterkanten med framför allt en fin offensiv. Går att slipa på defensiven, något James Milner inte var sen på att förklara för greken. På mittfältet ställde man upp med nämnda Milner, Alex Oxlade-Chamberlain samt Naby Keita. ”Ox” var väl den som såg trubbigast ut, och jag hade till en början redan skrivit ner Fabinho i morgondagens startelva, men i och med morgonens tragiska nyheter om att brassens far har gått bort är det osannolikt att han startar. Kanske att vi får se Thiago från start istället, annars förväntar jag mig inga större förändringar i startelvan.

Burnleys säsong började desto tyngre. Efter att ha chocköppnat mot Brighton med ett hörnmål av James Tarkowski redan efter två minuter spel, tappade man det mesta och fick till sist se sig besegrade av The Seagulls med 1–2 efter två sena mål. I startelvan bjöd man inte på några oväntade val. Som i stort sett alltid agerade Tarkowski och Ben Mee mittlås framför Nick Pope, Charlie Taylor och Matt Lowton på utsidan av dem. Ett mittfält med Ashley Westwood och Jack Cork centralt, med Johann Gudmundsson och Dwight McNeil på kanterna som försökte hitta in till firma Chris Wood och Jay Rodriguez. En ändring jag ser hända inför mötet med Liverpool är att förra säsongens Anfiled-hjälte (sett ur Burnley-ögon) Ashley Barnes får ta plats bredvid Wood istället för Rodriguez.

Förväntningarna jag har på matchen är att Liverpool likt som man gjorde mot Norwich bara ska städa av Burnley. Förra säsongen vittnar ju såklart om att det inte alltid är så lätt, men med en hel van Dijk och ett mer effektivt anfall ser jag inget annat än tre poäng för de röda.

Vad? Liverpool – Burnley, andra omgången av Premier League 21/22

Plats? Anfield

När? 13:30, lördag

Kanal? Viasat Sport Premium/Viaplay
 

Albin Jakobsson@albinjacobsson2021-08-20 13:30:00
Author

Fler artiklar om Liverpool