Liverpool - Chelsea

Inför: Liverpool-Chelsea
Mason Mount firar sitt mål senast lagen möttes på Anfield.

Premier League tågar in i tredje omgången. Lördagen avslutas med ett toppmöte på Anfield mellan Liverpool och Chelsea, som båda inlett den nya säsongen starkt och har identiska målskillnader efter två omgångar.

Senast Liverpool och Chelsea möttes i Premier League var på Anfield i början av mars i år. Då blev Mason Mount stor matchhjälte när han sköt in matchens enda mål från strax utanför straffområdet i slutet av första halvlek.

Senast lagen möttes i en Premier League match på Stamford Bridge var i september 2020. Då var det en jämn första halvlek men i halvlekens slutminuter visade VAR ut Andreas Christensen efter att han dragit ner Sadio Mané. I andra halvlek hade Liverpool en klar fördel med en man mer. Redan i den 50:e matchminuten tog de röda ledningen när Roberto Firminos inlägg från innanför straffområdet hittade Sadio Mané som befann sig precis framför Chelseas mål och nickade in 1-0 bakom en chanslös Kepa. Endast fyra minuter senare slog Fikayo Tomori en bakåtpassning till Kepa, spanjoren spelade bollen rakt till Mané som enkelt rullade in 2-0. I den 73:e matchminuten blev Timo Werner fälld i straffområdet av Thiago Alcantara och Paul Tierney pekade på straffpunkten. Jorginho fick chansen att försöka skjuta in ett kvitteringsmål och satte bollen mot höger men Allison i Liverpool-målet räddade och såg till att matchen till slut blåstes av vid resultatet 2-0.

Det är en väldigt jämn statistik mellan de två lagen på de senaste 30 matcherna, dock en stor fördel i Premier League för Liverpool. Elva matcher har gått Liverpools väg och Chelsea tio. Chelsea har tagit fem segrar i Premier League, två i FA-cupen, två i Ligacupen och en seger i Champions Cup 2016. Liverpool har vunnit tio PL-matcher och tagit en seger efter straffar i Super Cupen. Nio matcher har slutat oavgjort.

Läget i lagen:

Liverpool
Jurgen Klopps rödklädda manskap inledde den nya Premier League-säsongen med en bortamatch mot liganykomlingen Norwich. Diogo Jota öppnade målskyttet i den 26:e matchminuten. I andra halvlek utökade Roberto Firmino ledningen till 2-0 i den 65:e matchminuten och nio minuter senare satte Mohamed Salah 3-0. I samband med 3-0 målet blev Salah den första spelaren i Premier Leagues historia att göra mål fem öppningsomgångar i rad.

I andra omgången väntade Burnley hemma på Anfield. Diogo Jota blev återigen målskytt i första halvlek när han nickade in 1-0 i den 18:e matchminuten. Sadio Mané fastställde slutresultatet med en stenhård volley från innanför straffområdet i den 69:e matchminuten.

Mittbacken Fabinho spelade inte mot Burnley på grund av personliga skäl, det är oklart om han kommer att vara tillgänglig mot Chelsea. Lär spela från start i fall han är tillgänglig. Alex-Oxlade Chamberlain förväntas vara tillbaka efter att ha missat Burnley-matchen på grund av utökning i familjen. James Milner håller på att återhämta sig från en mindre krockskada och är tveksam till spel.

Chelsea
Tuchels manskap inledde den nya säsongen med att möta Crystal Palace hemma på Stamford Bridge. Marcos Alonso fick äran att öppna målskyttet för de blåkläddas del och gjorde det med stil. Mason Mount blev fälld strax utanför straffområdet och Marcos Alonso tog hand om frisparken. Alonso sköt ett välplacerat skott över Palace-muren som hittade högra krysset bakom en chanslös Guaita i Palace-målet. Fem minuter före första halvleks slut utökade Christian Pulisic ledningen till 2-0 när han enkelt petade in Guaitas retur. Trevor Chalobah hade några dagar tidigare fått spela 120 minuter i Super Cup-mötet med Villarreal och fick chansen från start i PL-premiären. Han tackade för förtroende på bästa möjliga sätt, genom att skjuta in 3-0 och sitt första PL-mål för Chelsea i den 58:e matchminuten.

I andra omgången väntade ett nytt London-derby, den här gången Arsenal borta på Emirates Stadium. Alla ögon låg på Romelu Lukaku, som tidigare blivit klar för en återkomst till Chelsea. Lukaku passade på att presentera sig på bästa möjliga sätt genom att i den femtonde matchminuten peta in 1-0 efter en fin framspelning av Reece James. 20 minuter senare utökade James, som gjorde sin första PL-start för säsongen, ledningen till 2-0 när hans bomb från innanför straffområdet hittade nätmaskorna bakom en chanslös Leno i Arsenal-målet.

Hakim Ziyech och N’golo Kante har återhämtat sig tillräckligt bra från sina skador och kommer att vara tillgängliga mot Liverpool. Christian Pulisic och Ruben Loftus-Cheek har tidigare testat positivt för Covid-19 och missar mötet på Anfield.

Förväntade startelvor:

Liverpool: Alisson, Robertson, van Dijk, Matip, Alexander-Arnold, Fabinho, Keita, Henderson, Mané, Jota, Salah

Chelsea: Mendy, Christensen, Rudiger, Azpilicueta, Jorginho, Kante, Alonso, James, Mount, Havertz, Lukaku

Förväntad matchbild
Båda lagen har inlett den nya säsongen starkt och en jämn tillställning väntar. I samband med Lukakus återkomst ser Chelsea ut att äntligen ha fått in en ordentlig, världsklass striker sedan Diego Costa lämnade klubben för fyra år sedan. Virgil van Dijk har aldrig förlorat en match på Anfield och det blir spännande att se duellen mellan honom och Lukaku, förr eller senare ska väl den första förlusten komma? Chelsea drar det längre strået och vinner matchen med ett mål.

Speltips: 2-1 Chelsea
Avspark: Lördag 28.8 kl. 18.30, matchen sänds på V sport premium, V sport ultra och Viaplay.
Spelplats: Anfield
Domare: Anthony Taylor