Anfield, 2024-01-31 21:15

Liverpool - Chelsea

Inför: Liverpool – Chelsea

Inför: Liverpool – Chelsea

Efter två raka cupbataljer är det återigen dags för Premier Leaguespel för Liverpools del. Chelsea gästar Anfield under onsdagen, i en match mellan två av de formstarkaste lagen i ligan.

Sedan Liverpool senast spelade ligafotboll har de röda hunnit med att ta sig till åttondelsfinal i FA-cupen, samt bokat sig en plats till Wembley och ligacupfinalen. Morgondagens möte blir för övrigt en förhandstitt på den stundande finalen i Carabao Cup i slutet av februari, och en repris på finalen 2022.

Men som sagt, mycket har hänt sedan Liverpool senast spelade Premier Leaguefotboll för nio dagar sedan. Man har – som nämnt ovan – tagit sig vidare i FA-cupen efter helgens seger mot Norwich, och även besegrat Fulham över två matcher och därmed nått finalen i ligacupen. Den största som hänt är dock Jürgen Klopps besked om att han lämnar Liverpool efter säsongen. Att beskedet kommer gå ut över lagets spel på ett negativt sätt, syntes inte till i matchen mot Norwich. Snarare tvärtom. Jag hoppas och tror att samtliga spelare kommer göra allt i sin makt för att Klopp ska få avsluta sin sejour i Liverpool på bästa möjliga sätt.

När det kommer till Chelsea så verkar man börja få ordning på det som under inledningen av säsongen varit ett stort haveri. Trots spenderad miljard efter miljard, så har man haft en minst sagt undermålig säsong hittills. De blåa har dock på senare tid hittat formen och har på de senaste fem ligamatcherna tagit 12 poäng, näst flest efter Manchester City. I FA-cupen väntar omspel mot Aston Villa, och man kommer som sagt stå som motståndare till Liverpool i ligacupfinalen. Det finns fortfarande mycket att jobba på, men det är en svår tidpunkt att möta Londonlaget och jag tror verkligen inte det blir en enkel match imorgon.

Lagen möttes i säsongens första match och i ärlighetens namn så var de blåa närmast seger, även fast oavgjort var ett rättvist resultat. De senaste matcherna lagen emellan har inte direkt varit målkalas och de senaste sju(!) mötena har slutat oavgjort efter ordinarie tid. Båda cupfinalerna 2022 gick till straffar och båda gångerna segrade Liverpool, som vi alla minns. Men sist Liverpool vann i ligaspelet mot Chelsea hemma på Anfield, är 2020. En svit som förhoppningsvis bryts imorgon.

Liverpools skadelista blev oerhört mycket kortare redan till helgen, och det börjar ljusna än mer. Thiago är tillbaka i full träning efter nio månader borta. Spanjoren kommer dock behöva tid att komma i form, så något spel imorgon blir det inte. Mohamed Salahs Egypten åkte ur Afrikanska mästerskapen, men som vi vet dras han med en skada, men kan förhoppningsvis vara tillbaka inom ett par veckor. Wataru Endo tar imorgon sig an Bahrain i Asiatiska mästerskapen och Stefan Bajcetic och Kostas Tsimikas är fortsatt skadade. Hos gästerna är Marc Cucurella, Wesley Fofana, Reece James, Romeo Lavia, Robert Sanchez och Lesley Ugochukwu skadade. Nicolas Jackson åkte under gårdagen ur Afrikanska mästerskapen med Senegal, men kommer inte vara tillbaka för spel imorgon.

Vad? Liverpool – Chelsea i omgång 22 i Premier League

Vart? Anfield

När? 21.15, onsdag

Kanal? Viasat Sport Premium/Viaplay
 

Albin Jakobsson@albinjacobsson2024-01-30 20:23:00
Author

Fler artiklar om Liverpool