Anfield, 2024-10-20 17:30

Liverpool - Chelsea

Inför: Liverpool – Chelsea: "Arne Slots överlägset största test hittills"
Liverpool – Chelsea. Ett möte som under de senaste 20 åren succesivt har vuxit fram till ett bittert rivalmöte.

Inför: Liverpool – Chelsea: "Arne Slots överlägset största test hittills"

Äntligen är det dags för Premier League igen efter ett långt och dränerande landslagsuppehåll. Liverpool rivstartar med att ta sig an rivalerna Chelsea på Anfield. Det blir Arne Slots överlägset största test hittills som Liverpool-tränare.

Liverpool har inte spelat en match sedan 5 oktober. Då stod Crystal Palace på Selhurst Park för motståndet. En match som Liverpool lyckades vinna med 1–0 efter att Diogo Jota tidigt i matchen placerade in vinstmålet. En bra prestation, men som hade kunnat sluta annorlunda om marginalerna var i Palace favör. Efter matchen var det dags för ännu ett landslagsuppehåll där flera av Liverpool-spelarna har presterat väl. Mohamed Salah och Virgil van Dijk har fått välbehövlig vila efter att ha blivit hemskickade från respektive landslag.  

Imorgon väntar Chelsea på hemmaplan. Ett möte som under de senaste 20 åren succesivt har vuxit fram till ett bittert rivalmöte. Det blir Arne Slots svåraste utmaning hittills i rollen som ny Liverpool-tränare. Det blir intressant att se hur spelet och balansen står sig mot ett högkvalitativt motstånd. Liverpool toppar inför omgången tabellen, men som Slot själv gång på gång har poängterat har motståndet främst varit lag på den nedre halvan i tabellen.

Chelsea placerar sig på en fjärdeplats med 14 inspelade poäng. Med tanke på hur illa det har sett ut de senaste säsongerna sedan ägarbytet är det en helt klart godkänd säsongsinledning. Inför säsongen valde klubben att göra sig av med tränaren Mauricio Pochettino. In kom den relativt anonyma Leicester-tränaren Enzo Maresca. Ett byte som än så länge ser ut att ha landat väl i klubben. Offensiven ser glödhet ut och defensiven börjar se alltmer solid ut, även om det finns mycket kvar att göra. Förra årets succéspelare Cole Palmer har inlett årets säsong precis lika bra som han avslutade den förra. Där får Liverpool se upp rejält.

Truppläget i Liverpool verkar av allt att döma lite osäkert. Arne Slot berättade under presskonferensen att flera spelare återvände med känningar efter landslagsuppehållet. Han berättade att bland annat Wataru Endo, Kostas Tsimikas och Alexis Mac Allister dras med småskador. Det återstår att se om de är tillgängliga för spel imorgon. Sedan tidigare är Frederico Chiesa och Harvey Elliott på skadelistan. Mest noterbart är att Alisson drog baksidan i matchen mot Crystal Palace precis innan uppehållet. Brassen förväntas vara borta i flera månader och Caoimhín Kelleher lär få vikariera i hans frånvaro.

Förväntad startelva (4-2-3-1): Kelleher, Alexander-Arnold, Konaté, Van Dijk, Robertson, Gravenberch, Mac Allister, Salah, Szoboszlai, Diaz, Jota.

Vad? Liverpool – Chelsea i omgång 8 av Premier League.

Var? Anfield.

När?  17.30, söndag.

Kanal? Viaplay.

 

Johan Olsson2024-10-19 09:49:00
Author

Fler artiklar om Liverpool