Anfield, 2021-05-23 17:00

Liverpool - Crystal Palace

Inför: Liverpool - Crystal Palace

Inför: Liverpool - Crystal Palace

Imorgon vill jag se en match där dom på plan visar lika mycket hjärta som den dåre som stått och sjungit på The Kop i fyrtio år och som nu äntligen får göra det igen.

Jag är lite vilsen i hur jag ska strukturerar upp denna införrapport, för jag tycker att alla spekulationer och även det som är ren fakta inför matchen är så banalt i detta sammanhang. Det känns inte väsentligt att det är Roy Hodgsons sista match i karriären, att den ex-röda duon Christian Benteke och Mamadou Sakho förmodligen inte kommer samla på sig minuter, och att kapten Luka Milivojevic bekräftat inte kommer spela. Med all respekt mot Crystal Palace så är det faktiskt upp till Liverpool imorgon, det ska inte spela någon roll vad gästerna kommer med för lag. Eberechi Eze som är en av Palace mest bärande spelare kommer inte heller vara aktuell i Hodgsons startelva och storstjärnan Wilfried Zaha lär vara den som testar vårt svajiga mittbackslås.

Det har varit en säsong som givit oss supportrar mycket, tillitsproblem framför allt. Från att säsongen innan ha kunnat räkna hem trepoängare en månad i förskott till att sitta hemma i soffan och skaka av nervositet när dom röda leder med två bollar mot noll med återstående femton minuter på Turf Moor. Mycket kan man skylla på skadorna, men inte allting. Det har inte varit samma puls i laget denna säsong. Att vi släppte in ett kvitteringsmål mot Newcastle på tilläggstid, för att sedan blir räddade av VAR men på något sätt ändå inte komma därifrån med segern hade inget med skadorna att göra. Som tur är så verkar det som att det slutminutersfiaskot blev tändvätska till det som nu blivit fyra raka segrar med Fabinho tillbaka på det defensiva mittfältet och nya mittbacksduon Phillips och Williams där bakom. Nu återstår det som kanske ansågs vara det svagaste motståndet av dom fem lag som var kvar att möta efter Newcastle-matchen. Jag vill räkna hem vinsten, dom tre poängen och Champions League-platsen, men jag vågar inte. Jag litar inte på det här laget.

Förutsättningarna är enkla men ändå lite smått komplicerade. Vi möter Crystal Palace på Anfield och har just nu 66 poäng. Leicester möter Tottenham hemma och har också 66 poäng. Ett Tottenham som har Europa och sin stolthet att komma före Arsenal i tabellen att spela för. Chelsea möter Aston Villa borta och har 67 poäng. Vi har dessutom +4 bättre i målskillnad än Leicester. Så vid Liverpool-vinst så krävs det att Brendan Rodgers mannar totalt krossar Tottenham. Utgår man från vart lagens respektive motståndare ligger i tabellen så kan man därmed se Liverpool som den stora favoriten att knipa en Champions League-plats.

Thiago Alcantara verkar äntligen ha hittat rätt i den engelska fotbollen och har varit briljant dom senaste matcherna. Mo Salah verkar sällsynt nöjd med sin tillvaro, Firmino har börjat göra mål och Trent Alexander-Arnold har vi återigen börjat känna igen. Försvaret är fortfarande det stora frågetecknet men om Fabinho hittar rätt in i matchen från start imorgon så ska den centrala delen av försvaret vara hyfsat skyddat.

Imorgon är fansen tillbaka och det är något som jag liksom dom flesta röda ser fram emot väldigt mycket. Att äntligen få höra sångerna igen och att få känslan av att det faktiskt är en avgörande match på Anfield.
Imorgon vill jag se en match där dom på plan visar lika mycket hjärta som den dåre som stått och sjungit på The Kop i fyrtio år och som nu äntligen får göra det igen.

Vad? Liverpool - Crystal Palace, omgång 38 i Premier League.

Var? Anfield, Liverpool.

När? 17.00 på lördag.

Kanal? V Sport Premium och Viaplay.


Källor: Liverpool Echo, Anfield Watch

Ludvig Wadellludvig.wadell@liverpoolsweden.se@LudvigWadell2021-05-22 20:19:00
Author

Fler artiklar om Liverpool