Inför: Liverpool - Crystal Palace

Inför: Liverpool - Crystal Palace

Det är dags för ligafotboll på Anfield igen när Crystal Palace kommer på besök under måndagskvällen.

Mot Fulham i ligapremiären förra helgen var det ett gäng spelare som inte gick att känna igen, tveksamma försvarsingripanden som ledde till mål och en mycket påkopplad nykomling som satte käppar i hjulet för de rödklädda. Efter att Liverpool lämnat Craven Cottage med ett kryss och bitter eftersmak är det nu dags att slicka såren inför en förväntansfull hemmapublik.

Om vi börjar med att ta tempen på morgondagens motståndare Crystal Palace kan vi konstatera att de förlorade sin premiär hemma mot Arsenal. Efter att de mer eller mindre blev utspelade av Mikel Artetas spännande gäng under den första halvtimman började The Eagles efter det mer och mer hitta in i matchen. Men trots att de stod upp bra mot The Gunners i 60 minuter åkte de på en 0-2-förlust och nu väntar ännu en tuff nöt för Patrick Vieiras mannar.

Crystal Palace kommer till måndagens möte utan ett knippe spelare. Nathan Ferguson, James Tomkins, James McArthur och Jack Butland dras alla med skador men trots det ska The Eagles kunna ställa en stark elva på benen i en av säsongens tuffaste bortamatcher. 

*** *** ***

Ja, Liverpool behöver vi väl inte studera mycket närmre efter premiärmatchen. Allt var dock inte trist och negativt. Det ska framför allt bli mycket intressant att få följa samarbetet mellan Mohamed Salah och nyförvärvet Darwin Núnez framöver. Salah gjorde som vanligt mål i premiären, för sjätte gången i rad dessutom. Den fantastiske egyptiern fortsätter att slå rekord då han i och med det blev den förste någonsin i Premier League att kunna stoltsera med ett sådant facit. Den gode Núnez som ser stekhet ut fick inleda matchen på bänken men det dröjde inte länge innan han presenterade sig ytterligare för bortafansen när han satte dit 1-1-målet med en fin klack. Han assisterade sedan något turligt Salah till matchens sista mål och nog måste han starta i morgondagens match före Roberto Firmino?

Tyvärr ser vi för tillfället en lång och dyster skadelista hos de röda. Thiago fick utgå mot Fulham och missar upp till sex veckor med en hamstringskada. Joel Matip ska ha fått en känning inför fredagens träning på AXA Training Center och ser också ut att missa morgondagens match. Sedan tidigare står det klart att ingen av Diogo Jota, Alex-Oxlade Chamberlain, Ibrahima Konaté, Curtis Jones och reservmålvakten Caoimhin Kelleher finns att tillgå. Mer glädjande nyheter är att Jürgen Klopp på presskonferensen inför matchen kunde meddela att Naby Keita är tillbaka och att Kostas Tsimikas också börjat träna så smått.

Blickar vi tillbaka till förra säsongens matcher mellan lagen kan vi konstatera att Liverpool gick segrande ur båda mötena. 3-0 skrevs segersifforna till på Anfield medan The Reds fick jobba något hårdare på Selhurst Park för sin 3-1-seger. De möttes också under sommarens försäsong och även då vann Liverpool efter mål från Jordan Henderson och Mohamed Salahs fötter.

Bortalaget slår definitivt ur underläge på Anfield i morgon kväll. Liverpool måste upp på tå och vara mycket mer påkopplade än mot Fulham senast om de inte ska få det riktigt hett om öronen.

De röda får gälla som klara favoriter och visst kan det bara bli bättre från nu och framåt?

Vad? Liverpool-Crystal Palace, omgång 2 av Premier League
Spelplats? Anfield
När? Måndag, 21:00
Kanal? Viasat Sport Premium/Viaplay
 

Rasmus Karlssonrasmus.karlsson@svenskafans.com@_RasmusKarlsson2022-08-14 21:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool