Inför: Liverpool - Derby County

Inför: Liverpool - Derby County

Liverpool går in i ligacupen och får finbesök i form av klassiska Derby County som kommer till Anfield.

Derby County
Derby County eller The Rams huserar nu i League One efter att de drabbats av poängavdrag under förra säsongen i The Championship – vilket bidrog starkt till att de blev degraderade till tredjedivisionen. Kort därefter valde dåvarande huvudtränaren Wayne Rooney att kliva av sitt uppdrag med omedelbar verkan. Liam Rosenior blev sedan interimtränare under drygt tre månaders tid, innan klubben i september tog in Paul Warne som numer styr skutan.

Efter en fin start på säsongen har det gått lite tyngre för laget den senaste tiden. Det har blivit blott en viktoria på de sex senaste matcherna och laget parkerar på en sjundeplats i tabellen. Derby kommer senast från en FA-cup-batalj med Torquay United i femtedivisionen. Matchen slutade 2-2 efter att ett rejält reservbetonat Derby först fått en spelare utvisad och sedan släppt in kvitteringsmålet i den 95:e minuten. En klar missräkning för The Rams som därmed får agera värd för ett omspel framöver.

Mot Liverpool lär det inte bli någon rotation utan Paul Warne ställer med all säkerhet upp med sitt bästa manskap – och med stort bortafölje kommer de göra allt i sin makt för att försöka sätta käppar i storfavoriten Liverpools hjul.

Liverpool
Liverpool kommer från en bra vecka där Napoli först besegrades i den sista gruppspelsmatchen i Champions League. Det var ett taggat och påkopplat lag som gjorde en bra match och tog gruvlig revansch för säsongens kanske sämsta insats nere i Neapel i september.

I söndags var det så dags för ett stormöte i ligan borta mot Tottenham. Mohamed Salah hade vaknat på rätt sida och var segerregissör med två fina mål. Men det som kanske gladde mest var att Liverpool försvarade sig skickligt i den andra halvleken när Spurs tryckte på för ett kvitteringsmål. Det har vi inte direkt blivit bortskämda med den här säsongen.

Vi lär få se ett rejält reservbetonat Liverpool som äntrat Anfields gräsmatta i morgon kväll. Ett antal yngre förmågor såsom Calvin Ramsey, Stefan Bajcetic och Bobby Clark kan mycket väl starta matchen. Efter långvariga skador kan både Caoimhin Kelleher och Alex Oxlade-Chamberlain också få se sitt namn i startelvan.

Senast Liverpool och Derby stötte på varandra var i just ligacupen för drygt sex år sedan. Då vann The Reds med 3-0 på Pride Park.

Jürgen Klopps mannar är titelförsvarare i ligacupen efter den rafflande straffläggningen mot Chelsea i våras och är den klubb med flest ligacuptitlar då de vunnit turneringen nio gånger.

Det är den nästa sista matchen på schemat innan VM-uppehållet träder i kraft, och inte ska väl ett något formsvagt Derby komma till Anfield och skrälla sig vidare till ligacupens fjärde omgång?

Vad? Liverpool – Derby County, tredje omgången i ligacupen
Plats? Anfield
När? Onsdag, 21:00
Kanal? Viaplay
 

Rasmus Karlssonrasmus.karlsson@svenskafans.com@_RasmusKarlsson2022-11-08 21:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool