Anfield, 2021-09-15 21:00

Liverpool - Milan

Inför: Liverpool - Milan
Liverpool välkomnar Milan hemma på Anfield, inför fulla läktare. Nu drar Champions League igång, nya minnen skapas och drömmar krossas. This is Anfield.

Inför: Liverpool - Milan

Champions league återvänder till ett Anfield med fulla läktare. Klassiska AC Milan står för motståndet. Ett lag som vunnit turneringen sju gånger, näst flest efter Real Madrid. Magiska nätter med CL-hymn och elljus, här kommer vi!

Det rödsvarta Milanolaget är tillbaka i Champions league för första gången sedan säsongen 13/14. Milan reser till Liverpool som tabelltvå, efter tre raka segrar och två hållna nollor. Så sent som i söndags gav man Lazio en omgång, när de kom på besök på San Siro. Det mest anmärkningsvärda i den matchen var Zlatan Ibrahimovics debut. Sju minuter tog det för den evigt unge svensken att hitta nätet. Liverpool ska däremot inte behöva oroa sig för honom. Under tisdagen blev vi varse om att lejonet missar matchen med en strulande hälsena. 

Utöver Zlatan väntas även Tiemoué Bakayoko, den defensiva mittfältaren, och huruvida Olivier Giroud kommer till spel återstår att se. Skador i en trupp är aldrig bra. Men att det gör uppgiften lättare för Liverpool vågar jag inte tro för mycket på. Ibra har inte ens spelat en halvtimme hittills under säsongen, och man ser ut att klara sig bra utan Bakayoko också. 

AC Milans trupp kryllar inte av supernamn på samma sätt som den en gång gjorde. Å andra sidan är det en betydligt mycket namnkunnigare och bättre trupp än för några år sedan. Dagens mest värdefulla Milan-spelare heter Franck Kessie, Alessandro Romagnoli, Sandro Tonali och Theo Hernandez, varav alla väntas starta matchen. Laget skapar flest farliga chanser i Serie A och släpper till minst. En utmaning så god som någon för ett Liverpool som går på högvarv och kan husera med samma statistik i Premier League. En kamp, två jättar emellan, helt enkelt. 

Liverpool kommer senast ifrån en övertygande vinst mot Leeds. 3-0, högt tempo och en elva som alla presterar bra. I den andra halvleken råkade Harvey Elliott ut för en skada som lade sig som smolk i segerbägaren. Hur allvarlig skadan är, och hur länge 18-åringen blir borta är i dagsläget oklart. Under tisdagen kommunicerades det från klubben att Elliott opererats i London och att allt gått bra. Ett par, tre månader är nog att räkna med, åtminstone. 

Utöver skadan kan vi ta med oss det faktum att Joel Matip kan transportera boll hela vägen in i motståndarnas mål. Typ. Att Mané gjorde en riktigt bra match, utan att göra mål, tills dess att han faktiskt fick göra ett mål. Thiago visade varför han tog en plats i världslaget för inte alls länge sedan och Fabinho var grym. Salah gjorde också mål, men det har ju blivit mer regel än undantag vid det här laget. 

När morgondagens startelva presenteras räknar jag med att vi kommer att få se ett gäng förändringar. Elliott är som sagt otillgänglig. Frågan är vem som kliver in. Naby Keita har varit tydlig. Han vill spela mer. Henderson ska väl också han ha speltid. Återstår att se. Defensivt räknar jag med att minst två av Gomez, Tsimikas och nyförvärvet Konaté får spela. Vi får se hur det artar sig helt enkelt. 

Lagens senaste två matcher mot varandra har båda varit i en försäsongscup, och Liverpool har vunnit båda med 2-0. Historiskt är lagen stora rivaler. Behöver man säga mer än Istanbul? Finalen 2007? Spännande matcher lagen emellan finns det, flera stycken. Att Zlatan inte får chansen att visa upp sig på Anfield är ett avbräck för de rödsvarta. Men faktum är att Liverpool är det lag, efter Barcelona, som Zlatan spelat mot flest gånger, utan att lyckas vinna. På sex försök, har aldrig fått fira en vinst mot The Reds. Kanske är det inte ett så stort avbräck ändå? (Jo, det är det.)

Vad? Liverpool FC - AC Milan, första omgången av Champions leagues gruppspel.

Plats? Anfield.

När? 21:00, Onsdag.

Kanal? Cmore.

Wilhelm EdlundTwitter: @WilhelmEdlund2021-09-14 21:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool