Anfield, 2024-10-20 17:30

Liverpool - Chelsea

Inför Liverpool FC - Chelsea FC
Bollmotare Sanchez blir en viktig pjäs på Anfield road.

Inför Liverpool FC - Chelsea FC

Premier League är tillbaka efter landslagsuppehållet. För Chelseas del är det inte vilken match som helst som väntar utan ett bortamöte mot en av de stora vargarna, Liverpool FC. Kullisen på Anfield road skojar man inte bort och att ha chans att tysta den är en chans våra blå hjältar borde vara sugna på att ta.

Tillbakablick
Senast Chelsea vann ett möte var 4 mars 2021, alltså väldigt länge sedan. Sedan dess har det varit en del förluster, men också flertalet oavgjorda matcher. Några av dem i cupspel, finaler dessutom.

Matcherna lagen emellan brukar på olika sätt vara väldigt sevärda. Vi minns väl alla 2 januari 2022, en match som slutade 2-2 efter fantastiska mål och böljande spel.

Vi har också på Anfield road krigat oss till poäng med utvisade spelare, vi har hämtat upp underlägen m.m. Sevärt är bara förnamnet!

Historiskt sätt har Chelsea förlorat 86 matcher mot Liverpool och vunnit 65 matcher. 46 matcher har slutat oavgjort. Just Anfield road är arenan Chelsea har besökt flest gånger av alla arenor. Hela 94 matcher har man spelat på denna fantastiska arena.

Senast lagen möttes I Premier League på Anfield var 31 januari 2024, en match Liverpool vann med hela 4-1. Detta vill vi inte uppleva igen.

Nuläget
Chelea har två försvarare avstängda pga gula kort. Wesley Fofana och Marc Cucurella får se matchen från läktaren, hur kännbart detta blir återstår att se. Troligen ersätter Tosin Adarabjoyo och Renato Veiga. Även Reece James finns tillgänglig efter att ha tränat fullt en tid. Vem av dessa klarar av att ta han om Liverpools superoffensiv? Tillsammans med Levi Colwill och Malo Gusto skall det göras ett ordentligt försök att hålla nere målskörden.

Framför backlinjen hoppas coach Maresca att Enzo Fernandez och Moises Caicedo är i god form efter att ha varit iväg med sina respektive landslag.

Cole Palmer lär spela framför dem med Nuni Makdueke och Jadon Sancho på varsin kant. Längst fram får vi troligen se Nicolas Jackson. Just Palmer har skapat fler målchanser än någon annan spelare i Premier League såhär långt. Han blev under september utsedd till månades spelare.

Att ha I åtanke I övrigt är det faktum att både Chelsea och Liverpool gör bättre resultat på bortaplan än på hemmaplan än så länge denna säsong.

Liverpool spelar för det mesta med samma backlinje, med ungefär samma tre spelare på mitten, men varierar emellanåt vilka tre som spelar längst fram. Mohammed Salah är given, Luiz Diaz går oftast före Cody Gakpo. I mitten längst fram spelar oftast Diego Jota.

Förväntad matchbild
Liverpool med hemmafans i ryggen vill och kommer säkerligen att trycka på rejält, om det sen innebär betydligt mera boll är svårt att säga. Chelsea har olika sätt att hantera detta beroende på motstånd. Med tanke på att Liverpools backlinje står rätt högt så är det inte omöjligt att Chelsea låter Liverpool ha lite mera boll för att sedan utnyttja ytorna som blir bakom backarna i hemmalaget.

Mållöst är en högoddsare. Kanske blir det den målvakt som är bäst för dagen som spelar till sitt lag tre viktiga poäng?

Trolig startelva Chelsea
Sanchez, Gusto, Tosin, Colwill, Viega, Enzo, Caicedo, Palmer, Madueke, Sancho, Jackson

Trolig startelva Liverpoll
Alisson, Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertsson, Gravenberch, Mac Allister, Jones, Salah, Gakpo, Jota

Matchstart söndag 17:30, viaplay


 

Erik Larholm@eriklarholm2024-10-19 14:41:00
Author

Fler artiklar om Chelsea