Anfield, 2023-12-03 15:00

Liverpool - Fulham

Inför: Liverpool - Fulham
Kelleher förväntas ersätta skadade Alisson under de kommande veckorna.

Inför: Liverpool - Fulham

Efter en planenlig seger mot LASK Linz i veckan är det återigen dags för ligaspel. Fulham står för motståndet i första matchen i det tuffa decemberschemat. Med flera formstarka spelare i laget är förhoppningarna höga om att kunna haka på i ligatoppen.

Förra helgen var det stormöte på Etihad mot Manchester City. Imorgon är det en på förhand betydligt enklare motståndare som kommer på besök till Anfield. Fulham som förra året stod för en imponerande 10:e placering i ligan, mycket tack vare lagets skyttekung Aleksandar Mitrovic har haft en något tuffare start på säsongen 2023/2024. Mitrovic som i somras såldes till Saudiarabien har ersatts av Raul Jimenez som hittills inte har levererat likt serben. 

På tränarbänken sitter den gamla Everton-bekantingen Marco Silva som för två säsonger sedan guidat laget upp från the Championship. Laget placerar sig trots avsaknaden på en riktig målskytt på en bekväm 14:e placering med tio poängs marginal ner till sträcket. Mycket tack vare andra lags usla säsongsinledningar och Evertons poänavdrag.

Lagbygget som är relativt anonymt har haft svårt att kompensera för Mitrovic avsaknad. En som under säsongen stuckit ut i positiv bemärkelse är Willian som hunnit fylla 35 år, men det verkar inte som åldern hindrar honom från att leverera poäng. Här får Liverpool se upp. I bortalaget är lagets defensiva mittfältare Palhinha tillbaka efter avstängning, oerhört viktigt i lagets hopp om att kunna störa Liverpool.

Liverpool har på senaste tiden varit väldigt formstarka och många av lagets offensiva stjärnor ser ut att vara i gott slag. Defensiven har succesivt under säsongen blivit mer och mer solid. På Anfield är stoltserar laget med idel vinster i samtliga turneringar. Den statistiken borde kunna fortsätta även efter söndagens match.

I matchen mot Fulham kommer Alisson och Jota saknas då båda drog på sig skador i matchen mot Manchester City förra helgen. Sedan tidigare är även Robertson, Bajcetic och Thiago inte disponibla. Kelleher förväntas vakta målen i brassens frånvaro och det troliga är att Kostas Tsimikas får fortsatt förtroende till vänster i backlinjen.

Förväntad startelva: Kelleher, Alexander-Arnold, Joel Matip, Van Dijk, Tsimikas, Mac Allister, Szoboszlai, Gravenberch, Salah, Nunez, Diaz.

Vad? Liverpool – Fulham i omgång 14 i Premier League

Vart? Anfield

När?  15.00, söndag

Kanal? Viaplay
 

Johan Olsson2023-12-01 16:41:00
Author

Fler artiklar om Liverpool