Inför: Liverpool - Leeds United

Inför: Liverpool - Leeds United

Efter besvikelsen senast mot Nottingham Forest, går ännu en Premier League-omgång av stapeln under helgen. Motståndet stavas Leeds United och drabbningen kommer utspelas på Anfield under lördagskvällen.


Det var en Premier League omgång av dyster karaktär som "The reds" kunde lämna bakom sig inför den nya veckan. Efter att ha byggt upp lite form och självförtroende genom vinster mot Manchester City och West Ham United, fanns förhoppningar om att man även skulle kunna ta ytterligare tre poäng mot den dåvarande tabelljumbon, trots en rätt så decimerad trupp. Men så blev inte fallet. I stället blev det förlust med siffrorna 0-1 och bortaformen fortsätter att spöka. Men det har hunnit spelas Liverpool-fotboll sedan dess. Under onsdagen gästade man den nederlänska giganten Ajax, där ett vidare avancemang till Champions Leagues utslagningsomgångar fanns i potten. Chansen till avancemang fanns och chansen till avancemang togs. När domaren blåste av matchen stoltserade siffrorna 0-3 på resultattavlan och på så vis så äntrar trots allt Liverpool morgondagens tillställning med vind i segeln.

Motståndarna då? Med nöd och näppe kunde Leeds United bibehålla sin plats i den engelska högstadivisionen under föregående säsong. Hyllade Marcelo Bielsa fick sparken och in i hans ställe kom amerikanen Jesse March. Efter en hyfsat pigg inledning av säsongen, har Jesse March och hans mannar haft det tungt i ligaspelet. Faktum är att man inte har kunnat inkassera en vinst i ligaspelet sedan augusti och formen har gått spikrakt nedåt, med 5 förluster i följd. Som en följd av detta har amerikanen på tränarposten börjat ifrågasättas under de senare veckorna och det är nog ingen större omöjlighet att de bägge parterna går skilda vägar om formen fortsätter vara av negativ karaktär.

Med det sagt ska inte morgondagens motståndare underskattas. Truppen innehåller fortfarande mycket kvalite och potiential. Dessutom kunde vi förra helgen bevittna en svag prestation av Liverpool mot ett lag med motsvarande negativa formkurva. En match som Liverpool bara skulle "städa av", men misslyckades med. Så underskattning bör definitivt undvikas denna gång.

Liverpools säsongsinledning har varit rejält hämmad av skadehistoriken. Det känns som att när det väl har kommit tillbaka spelare från skadefrånvaro, har andra ersatt deras plats i sjukstugan. När Jurgen Klopp gav sin uppdatering vad gäller skadeläget, presenterades en del oklara svar, men även en del klara. Ett av dessa var att Thiago är tillbaka. Utöver det så var Jordan Henderson något osäker efter att hans smäll i mötet mot Ajax tidigare i veckan. Även Ibrahima Konate, som var med i truppen i Amsterdam senast, är något osäker men ändå på god väg tillbaka. Spelare som Arthur, Luis Diaz, Diogo Jota, Naby Keita och Joel Matip är fortsatt otillgängliga.

Även Leeds lider av ett antal skador.
Stuart Dallas och Adam Forshaw är fortfarande otillgängliga för spel. Utöver dem finns det frågetecken kring Leo Hjelde, Joffy Joe Gelhardt, Rodrigo, Luis Sinisterra och Tyler Adams.

Edvin Karlssonedvin.karlsson@liverpoolsweden.se2022-10-28 22:19:00
Author

Fler artiklar om Liverpool