Anfield, 2020-11-22 20:15

Liverpool - Leicester

Inför: Liverpool - Leicester City

Inför: Liverpool - Leicester City

Det är ett serieledande Leicester City som inte tappat poäng på över en månad som gästar Anfield på söndagskvällen.

Två veckor efter det varma glaset mjölk och ashwagandhan som var Manchester City - Liverpool är så de röda äntligen tillbaka i spel efter årets sista landslagsuppehåll. Det är Brendan Rodgers-ledda Leicester City som kommer på besök och det med minst sagt vind i seglen. Rävarna från Leicestershire har inte förlorat sedan 0-1-nederlaget hemma mot Villa den 18 oktober och har sedan dess staplat segrarna på hög i såväl Premier League som Europa League. 

Mycket i dagens Leicester liknar alltså fjolårets höstsäsong där man tidigt visade att man hade för ambition att slå sig in i topp 4 och utmana om de riktigt åtråvärda platserna i toppen av tabellen. Söndagens möte påminner således en hel del om fjolårets motsvarighet - där ett hungrigt Leicester bara var sekunder och en omstridd straffspark från att lämna Anfield med en viktig pinne i toppstriden. 


Leicester hade lekstuga när man vann den andra halvleken med 4-1 i 5-2-viktorian borta mot Man City i slutet av september. 

En liknande matchbild där Liverpool för spelet och Leicester ligger på rulle med Vardy och kompani vore fördelaktig för gästerna som kunnat stoltsera med ett av hela ligans giftigaste omställningsspel. Fråga bara Pep Guardiola och hans Manchester City som i den tredje omgången fick se sig söndersprungna av Foxes i vad som till slut blev en förnedrande 2-5-förlust hemma på Eastlands. 

Mycket av de senaste veckornas rapportering har handlat om Liverpools svåra skadekris, där de båda mittbackarna Virgil van Dijk och Joe Gomez båda försvunnit från planerna för resten av säsongen och Thiago Alcantara knappt varit hel under hösten. Men det är långt ifrån bara de röda som dras med skadeproblematik i detta tuffa spelschema. Leicester (som likt Liverpool bollat ligaspelet med spel i Europa och likt Liverpool också toppar sin grupp efter tre raka trepoängare) kommer till söndagens match utan flera vitala spelare i Wilfried Ndidi (lår), Çaglar Söyüncü (lår) och Ricardo Pereira (som är i slutskedet av sin rehabilitering efter en korsbandsskada). 

Vad? Liverpool - Leicester City, i Premier Leagues nionde omgång

Var? Anfield, Liverpool

När? 20.15, på söndag

Kanal? Viasat Sport Premium/Viaplay



Källor: Forza, lcfc.com, Leicesters Citys lagsida på SvenskaFans 

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2020-11-21 10:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool