Inför: Liverpool - Leicester City

Inför: Liverpool - Leicester City

Liverpool tar emot Leicester på Anfield i kvartsfinalen av Carabao Cup

Det ska spelas fotboll igen och några av oss i redaktionen var till en början helt insnöade på att vi skulle kunna slippa undan bingolotto med ursäkten att Liverpool spelar, tyvärr är så inte fallet. Redan imorgon så reser Brendan Rodgers mannar till Merseyside för att lira kvartfinalsfotboll på en arena som återigen (med publik på läktaren) börjar kännas som en borg. Ett avancemang imorgon känns på ett märkligt sett relativt viktigt – vilket är konstigt med tanke på hur nedprioriterad denna turnering har varit under dom senaste åren.

Frågar man vår irländska keeper så finns det ingen tvekan om vad truppen har för mål med deltagandet i Ligacupen.

”Vi vill gå hela vägen och försöka vinna” sa Caoimhin Kelleher till liverpoolfc.com.

Kelleher har fått finna sig själv på bänken under den senaste tiden i och med att den givna ettan Alisson Becker har varit tillgänglig i princip varje match. Undantaget i ligaspelet var i matchen borta mot Watford till följd av att det brasilianska fotbollsförbundet ville göra sig lustiga. Imorgon är det däremot dags för 23-åringen att få chansen igen och känslan är att han inte är den enda som kommer få inkassera några välbehövliga minuter på speltidskontot. Detta är något som den assisterande tränaren Pep Lijnders indikerar i en intervju inför morgondagens match. Adderar man det faktum att Liverpool har ett antal nyckelspelare borta på grund av positiva Covid-test så är det inte förvånande om Jürgen Klopp ställer ett ”B-lag” på banan.

”Vi vet att vi i dessa perioder behöver dra nytta av hela truppen” sa Lijnders till liverpoolfc.com.

Leicester City har under den senaste tiden haft problem med Covid-fall i truppen vilket resulterat i uppskjutna matcher för dom blå. Laget har inte heller haft möjligheten att träna i gruppform, något som varit problematiskt enligt deras defensiva mittfältare Wilfred Ndidi.

”Det har varit svårt i och med att vi inte har haft tid att träna som grupp” sa Ndidi till LCFC TV.

Leicester har utöver oturen med Covidutbrottet i truppen haft problem innanför sidlinjerna under första halvan av säsongen. Laget har inte riktigt kommit upp i den nivå dom brukar befinna sig på, vilket kan vara lite oroväckande för ”The Foxes” som hamnat i en formsvacka under våren dom senaste säsongerna. Omvänd situation i år?

Vad? Liverpool – Leicester City i kvartsfinalen av Carabao Cup
Var? Anfield, Liverpool.
När? 20.45 på onsdag.
Kanal? V Sport Premium och Viaplay

Källor: liverpoolfc.com, lcfc.com
 

Ludvig Wadellludvig.wadell@liverpoolsweden.se@LudvigWadell2021-12-21 23:01:00
Author

Fler artiklar om Liverpool