Anfield, 2024-02-21 20:30

Liverpool - Luton

Inför: Liverpool – Luton

Inför: Liverpool – Luton

Liverpool får klara sig utan flera nyckelspelare när man hoppas rida vidare på segervågen. Nykomlingarna Luton gästar Anfield under onsdagen.

Alisson, Trent Alexander-Arnold, Dominik Szoboszlai, Thiago, Joel Matip, Stefan Bajcetic, Diogo Jota, Curtis Jones och eventuellt Darwin Nunez. Det är listan på spelare som dras med skador i nuläget, en gedigen lista minst sagt. I säsongens kanske mest kritiska skede, när matcherna duggar som tätast, duggar skadorna lika tätt. Med en cupfinal runt hörnet är det inte helt orimligt att vissa spelare även kommer vilas i morgondagens match mot Luton.

Bortsett från skadeläget så ser det ljust ut för de röda. Liverpool har studsat tillbaka bra efter haveriet mot Arsenal och har två raka segrar med sig i ryggen till imorgon. Helgens möte med Brentford är färskast och bortsett från den bittra eftersmaken av Jones och Jotas skador, så var framför allt den andra halvleken förtroendeingivande. Det största glädjeämnet var självklart Mohamed Salahs återkomst, som han krönte med en assist och ett mål. Det var som att han aldrig varit borta.

Nykomlingarna Luton må ha två raka förluster i bagaget, men laget från Bedfordshire har verkligen ryckt upp sig efter en trevande start på sin allra första Premier League-säsong. Senast åkte man på en uddamålsförlust mot Manchester United, men jag tycker inte det vore orättvist att säga att sett till spelet, borde inte Luton lämnat tomhänta. Innan de två raka förlusterna hade man sex raka matcher i cup- och ligaspel utan förlust. Det kommer bli en kamp in i det sista för Luton att hänga sig kvar i Premier League, men man kan stoltsera med att man just nu är det klart starkaste laget av de tre nykomlingar som tog klivet upp i Premier League inför säsongen.

Höstens möte slutade oavgjort, och det med minsta möjliga marginal för Liverpool. ”The Reds” hade otroligt dålig skärpa framför motståndarmålet, och när Tahith Chong satte ledningsmålet för Luton, kändes det som att Liverpool hade fullbordat fiaskot. Ett Luis Diaz-mål sent in på stopptid räddade dock en poäng för Jürgen Klopp och hans mannar. Det var en match som var frustrerande på många sätt och Luton gjorde det bra i sitt låga försvarsspel. Jag hoppas på en bekvämare tillställning imorgon.

Liverpools långa skadelista finns redan redogjord högst upp i brödtexten, så vi nöjer oss med Lutons här nere. Bortalagets största avbräck är helt klart att deras målkung, Elijah Adebayo, missar morgondagens match. Anfallaren saknades redan mot Manchester United och är alltså inte spelklar till imorgon heller. Även hans anfallskollega Jacob Brown samt Mads Andersen, Tom Lockyer och Marvelous Nakamba missar matchen. Japanen Daiki Hashioka är tveksam till spel.

Vad? Liverpool – Luton i omgång 26 av Premier League

Vart? Anfield

När? 20.30, onsdag

Kanal? Viasat Sport Premium/Viaplay
 

Albin Jakobsson@albinjacobsson2024-02-20 18:58:00
Author

Fler artiklar om Liverpool