Inför: Liverpool-Manchester United

De brittiska öarnas största möte står för dörren när Liverpool tar emot Manchester United inför ett kokande Anfield.

Viktiga poäng står på spel när två lag med två helt olika säsonger i ryggen drabbar samman. Liverpool har som vi alla vet en säsong som inte går till historien bakom sig medan Manchester United fortfarande har chansen att vinna fyra titlar den här säsongen. The Reds har via fyra raka ligamatcher utan förlust knappat in på lagen ovanför och har helt klart chansen att fortfarande nå en topp fyra-placering den här säsongen. United ligger å sin sida på en säker tredjeplats och det ska till ett mirakel om ten Hags manskap skulle missa en Champions League-plats. Lägg där till att de för en vecka sedan vann ligacupen, är vidare i Europa League och FA-cupen. Ser man till hur förra säsongen slutade och hur illa United inledde den nuvarande kunde ovan nämnd fakta varit omvänd. Hatten av till Erik ten Hag som verkligen fått ordning på klubben på kort tid.

Spinner vi vidare på Manchester United kan det inte finnas mycket att anmärka på i dagsläget. Laget ser väldigt stabilt och svårslaget ut och med spelare som Casemiro, Fernandes och Rashford i toppform finns det kvalité i massor.

Man kommer senast från ett FA-cupavancemang via en 3-1-viktoria hemma mot West Ham i onsdags. Då kunde ten Hag rotera laget något vilket säkert var skönt för nederländaren då man spelat många matcher den senaste tiden.

På skadelistan finner vi Christian Eriksen och Donny van de Beek som är långtidsskadade. Anthony Martial kommer också missa matchen på Anfield då han är på väg tillbaka efter höftproblem som han ådrog sig i februari. Osäkra kort inför är Luke Shaw och Jadon Sancho som kommer testas sent.

I Liverpool har resultaten i ligan åtminstone varit positiva den senaste tiden. Fyra raka matcher utan förlust och dessutom fyra raka nollor i protokollet för Alisson. Man kommer senast från en 2-0-viktoria hemma mot Wolves i veckan där van Dijk och Salah stod för målen.

Inga nya skador finns att rapportera efter det mötet, vilket betyder att Diaz, Thiago, Gomez och Calvin Ramsay fortsatt är ur spel. Det kändes i övrigt extra skönt att se Ibrahima Konaté tillbaka i mittlåset bredvid van Dijk. Det blir i min bok ett helt annat försvarsspel när de båda får kampera tillsammans.  

The Reds går annars in i en vital period nu där man först ställs mot United och några veckor fram i tiden väntar stormöten mot bland annat Arsenal och Manchester City. Så många poäng som möjligt kommer att behöva knipas ifall drömmen om Champions League-spel nästa säsong ska leva ända in på målsnöret.

Och förhoppningsvis kan Liverpool börja med att visa upp samma vilja och energi mot United som man visade mot City i höstas och nypa tre tunga poäng. Det kommer krävas en topprestation mot ett bortalag i storform om det ska bli några poäng inför fansen på Anfield.

Det är Klopp mot ten Hag, det är van Dijk mot Rashford, det är Nunez mot Martinez och det är Liverpool mot Manchester United. Det blir inte större än så inom den engelska fotbollen.

Vad? Liverpool-Manchester United, Premier League omgång 26
Plats? Anfield
När? Söndag, 17:30
Kanal? Viasat Sport Premium/Viaplay

 

Rasmus Karlssonrasmus.karlsson@svenskafans.com@_RasmusKarlsson2023-03-04 21:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool