Anfield, 2022-02-19 16:00

Liverpool - Norwich

Inför: Liverpool - Norwich City

Inför: Liverpool - Norwich City

Premier Leagues bästa offensiv gästas av Premier Leagues sämsta defensiv. En seger är det enda som gäller för Liverpool i jakten på Manchester City.

Det är ett möte mellan två lag på olika sidor av tabellen. Norwich har likt de flesta säsonger man huserat i Premier League haft det otroligt tungt. Inte nog med att man har den sämsta defensiven då laget har släppt in 50 mål, så har man dessutom den sämsta offensiven med endast 14 gjorda mål på 24 matcher. Trots detta ligger man inte sist utan är placerade på en 18:e plats i ligan, fyra poäng från säker mark. Det ska dock tilläggas att Watford och Burnley som ligger bakom Norwich, har matcher till godo och kan ta sig om Norwich vid positiva resultat.

Kanariefåglarna har på senare tid visat upp en något bättre form. Om man bortser från storförlusten senast mot Manchester City, som man ändå inte kan klandra Norwich för att de åker på, så hade man inför den matchen tre raka matcher utan förlust i ligan då laget vunnit mot Everton och Watford och kryssat mot Crystal Palace. För att laget ska ha en chans att hålla sig kvar i den högsta divisionen i England så krävs det att man inleder en ny obesegrad svit, men helst efter morgondagens möte.

Liverpool vann så sent som i onsdags på San Siro mot Inter i den första av två åttondelsfinaler i Champions League. Spelmässigt såg det halvdant ut, framför allt i den andra halvleken. Men Jürgen Klopp reagerade och gjorde ett trippelbyte som gav effekt, och genom en vassare och mer kvalitativ spets framåt så kunde laget resa hem med 2–0 i bagaget efter mål av Roberto Firmino och Mohamed Salah. Positivt var också att mittlåset med Ibrahima Konate och Virgil van Dijk såg ruggigt bra ut tillsammans. Det känns verkligen som att ”Big Virg” har hittat tillbaka till den nivå som han var på innan skadan vilket är fantastiskt att se.

Ett minus ifrån matchen mot Inter är Diogo Jotas skada. Den portugisiska anfallaren byttes ut redan i halvtid mot Firmino och det rapporterades sedan att han åkt på en ankelskada. Klopp berättade i dagens presskonferens att Jota inte kommer vara tillgänglig mot Norwich men att det återstå att se hur länge portugisen blir borta. I övrigt har Klopp en skadefri trupp till sitt förfogande.

För Norwich är det mest nämnvärda på skadefronten att den unga anfallaren Adam Idah ådragit sig en knäskada och kommer missa matchen mot Liverpool men även resterande del av säsongen.

Vad? Liverpool – Norwich City i Premier League

Var? Anfield

När? 16:00, lördag

Kanal? Viasat Sport Premium/Viaplay
 

Albin Jakobsson@albinjacobsson2022-02-18 15:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool