Anfield, 2024-01-28 15:30

Liverpool - Norwich
5 - 2

Inför: Liverpool - Norwich: ”Drömmotståndet”

Inför: Liverpool - Norwich: ”Drömmotståndet”

Luis Suarez spred skräck bland alla Norwich-supportrar under sin tid i Liverpool. Kanske kan en annan uruguayan ta vid när ”kanariefåglarna” kommer på besök till Anfield under söndagen i FA-cupen fjärde runda.

Vi börjar inte med att fokusera på Norwich-matchen riktigt än. Först måste vi ta vid vid det försatte alla Liverpool-supportrar världen om i chocktillstånd.

Under fredagen kom beskedet. Jürgen Klopp kliver av som Liverpool-tränare till sommaren efter närmare nio år på posten. Det är ett besked som man som Liverpool-supporter bävat för att det skulle komma, men att det skulle komma nu kunde jag och många med mig inte ens föreställa sig. Han förklarar själv beslutet i en intervju med att han inte känner att han har energin längre. Det förstår jag till ett hundra procent. 50-60 matcher per säsong, träningar där emellan samt presskonferenser och mycket annat måste vara otroligt dränerande. Det finns knappt någon tid till vila i dagens fotboll och att då energinivån inte är på topp längre är inget konstigt.

Jag har också enorm respekt för att Klopp väljer att kliva av nu, när Liverpool mår så otroligt bra och är på en väldigt bra plats, i stället för efter fjolårssäsongen som får ses som ett enda stort misslyckande. Där är det bara att lyfta på den berömda hatten för den fantastiska tränaren, och människan, Jürgen Klopp är.

Nu handlar det om att göra det här sista halvåret tillsammans med tysken så minnesvärt som möjligt och att spelarna ser till att ge exakt allt och lite till för att uppfylla det. Vi är som sagt på en väldigt bra plats just nu där vi fortfarande är kvar i alla fyra turneringar och möjligheten finns verkligen till att göra den här säsongen till något alldeles extra.

Så sent som i onsdags säkrade Liverpool finalplatsen i ligacupen efter ett kryss på Craven Cottage och sammanlagt seger med 3-2 över två möten. Nu skiftar vi fokus mot den lite finare av de två inhemska cuperna, nämligen FA-cupen där Norwich står för motståndet på Anfield. Drömmotståndet Norwich.

Liverpool har på de 13 senaste matcherna i alla tävlingar mot ”kanariefåglarna” vunnit tolv och kryssat en. Målskillnaden sett över de 13 mötena är smått förkrossande 43-13. Allra mest dominanta var Liverpool under Luis Suarez tid i klubben. På fyra möten mellan 2012 och 2013 sprang uruguayanen in med tre (!) hat-trick (fyra mål i en av matcherna) och totalt elva mål.

Kanske kan vår nya uruguayan Darwin Nunez fortsätta i Suarez fotspår och göra Norwich-supportarnas besök på Anfield under söndagen till ett rent helvete.

En annan aspekt i matchen är såklart att de två gamla vännerna Klopp och Norwich huvudtränare David Wagner möts igen. De har drabbat samman tre gånger tidigare i England, då ledde Wagner Huddersfield som väldigt överraskande tog klivet upp till Premier League 2017. Sett över de tre mötena är Klopp hundraprocentig, och vi hoppas såklart att den streaken fortsätter.

Även om man hamnade i chocktillstånd vid lunchtid i fredags när Klopp lämnade sitt besked så fick man ändå lite glädje tillbaka några timmar senare när bilder från träningen kablades ut. Trent Alexander-Arnold, Dominik Szoboszlai, Kostas Tsimikas och Thiago fanns alla med på den och det börjar så sakteliga att ljusna på skadefronten. Dessutom var Andy Robertson tillbaka på bänken mot Fulham efter sin axelskada som hållit honom borta från spel sedan i oktober.

Norwich då. Jo, I Championship så har de häng på playoff-platserna där de för tillfället placerar sig på en åttondeplats i tabellen och skademässigt är det i stort sett bara mittbacken Danny Batth som saknas.

Vad? Liverpool – Norwich i FA-cupens fjärde runda.

Vart? Anfield.

När? Söndag 15.30.

Kanal? Viasat Football/Viaplay.
 

Lukas Abrahamsson@AbrahamsonLukas2024-01-27 15:03:00
Author

Fler artiklar om Liverpool