Anfield, 2023-04-22 16:00

Liverpool - Nottingham

Inför: Liverpool - Nottingham Forest

Inför: Liverpool - Nottingham Forest

Liverpool hoppas på vind i seglen efter segern senast mot Leeds när Nottingham Forest gästar Anfield på lördagen.

Säsongen är väl mer eller mindre över för Liverpools del sett till det faktum att chansen på en topp fyra-placering i stort sett är försvunnen för de röda. Bortsett från de första 30 minuterna mot Arsenal så har det i alla fall sett bättre ut för Liverpool och det enda laget kan göra nu är att försöka avsluta starkt.

Mot Leeds såg det stabilt ut bakåt och anfallet var effektivt. Visserligen var det en insats mot ett riktigt svagt Leeds, men jag väljer för en av väldigt få gånger denna säsong att se det positiva i det hela. Kan Liverpool fortsätta på den inslagna vägen så och prestera likt man gjorde mot Leeds så finns det goda möjligheter till en gedigen poängskörd nu mot slutet.

För morgondagens gäster går det fortsatt tungt och man är med i en rejäl kamp om att få stanna kvar i den engelska fotbollens finrum även nästa säsong. Forest har inte segrat sedan början av februari och haft både svårt med både målskytte och försvarsspel. Det finns inga tendenser heller på att det är nära att vända och har dessutom ett tufft spelschema fram till slutet. Jag tror att de tvåfaldiga europeiska mästarna och deras hundratal spelare tvingas börja om i Championship till hösten.

Senast lagen möttes var en tragisk historia för ”The Reds” då den tidigare Liverpool-spelaren Taiwo Awoniyi avgjorde med matchens enda mål. Dean Henderson gjorde en stormatch i Forest-målet och Liverpool stod för en av många dåliga insatser denna säsong. Bortalaget har dock aldrig stått som segrare i detta möte så det krävs bokstavligen något historiskt för att Nottingham ska ta en dubbel över Liverpool denna säsong.

Luis Diaz gjorde en minst sagt efterlängtad comeback i matchen mot Leeds vilket värmde hjärtat. Även Thiago har fasats in i laget igen efter sin skada. Sämre nyheter är att Roberto Firmino skadat sig och lär missa upp till tre veckor. Förhoppningsvis blir det inte mer än så då man vill ha brassen tillgänglig hans sista veckor i Liverpool-tröjan.

Hos bortalaget är skadelistan lång. Serge Aurier, Giulian Biancone, Willy Bolly, Cheikhou Kouyate, Omar Richards, Chris Wood, Ryan Yates samt förra mötets storspelande Henderson saknas. Dessutom är Jack Colback och Gustavo Scarpa tveksamma.

Vad? Liverpool – Nottingham Forest i omgång 32 av Premier League

Var? Anfield

När? 16.00, lördag

Kanal? Viasat Sport Premium/Viaplay
 
TV: Höjdpunkter från när Liverpool körde över Leeds senast
 

Albin Jakobsson@albinjacobsson2023-04-21 19:27:00
Author

Fler artiklar om Liverpool