Inför: Liverpool – Royale Union Saint-Gilloise

Inför: Liverpool – Royale Union Saint-Gilloise

Omgång nummer två i Europa League stundar och Liverpool möter belgiska Royale Union Saint-Gilloise hemma på Anfield.

Det har blivit dags för de röda att återhämta sig från söndagens haveri i London och i stället rikta blickarna mot Europaspelet. Liverpool har chansen att plocka andra raka gruppsegern och på så sett börja cementera sin plats i toppen av gruppen.

Liverpool inledde Europa League-säsongen med att besegra LASK Linz i Österrike. Det var en match som likt många andra inleddes slött, det var underläge i halvtid, för att sedan gå ut i den andra halvleken och vända på steken. Liverpool ska kunna gå hem denna grupp trots en hel del rotation i elvorna, men det gäller att man är mer på tårna redan från början mot belgarna än vad man var i Österrike, då jag håller Union som ett mycket bättre lag.

Belgarna inledde gruppspelet med ett oavgjort resultat mot Toulouse. En jämn affär där oavgjort kändes rättvist. I ligaspelet har man varit starka och toppar tabellen efter nio spelade omgångar och man har tre raka segrar. Ett formstarkt lag som under de senaste åren visat att det är ett lag för den belgiska ligans toppskikt.

Förutom att Alexis Mac Allisters bror, Kevin, spelar i Union så finns det några spelare som Liverpool måste hålla ett extra öga på. Det har rullats en del på de offensiva positionerna och i matchen mot Toulouse var det svenske Gustaf Nilsson som fick starta. Han konkurrerar med algeriern Mohamed Amoura som gjort fyra mål på sina fyra senaste matcher. På kanterna lär Cameron Puertas och Lazare Amani finnas som tillsammans stått för 13 poäng tillsammans. Det finns en hel del offensiv kraft med andra ord. Det har dock läckt en del bakåt så det ska finnas goda möjligheter framåt för Liverpool.

Jag förväntar mig likt matchen mot LASK att det roteras en del hos de röda. Spelare som Caoimhin Kelleher, Kostas Tsimikas, Darwin Nunez, Ryan Gravenberch med flera lär ha möjlighet att få chansen från start. En som inte kommer till spel är Cody Gakpo som kommer bli missa ett par matcher med den skada han åtdrog sig mot Tottenham. Det positiva är att skadan inte var lika allvarlig som först befarad. Även Thiago och Stefan Bajcetic lär missa matchen. För gästerna saknas de båda mittfältarna Loic Lapoussin och Alessio Castro-Montes.

Som nämnt ovan så borde det inte vara några problem att plocka tre poäng imorgon, trots ett tuffare motstånd än LASK. Det jag hoppas få se är ett Liverpool som gått vidare från kaoset i London och som återgår till att spela den fotboll som man visat upp under stora delar av säsongsinledningen.

Vad? Liverpool – Royale Union Saint-Gilloise i omgång två av Europa League

Vart? Anfield

När? 21.00, torsdag

Kanal? Viasat Sport Premium/Viaplay


TV: Liverpool har vänt – Szoboszlai med makalöst mål
 

Albin Jakobsson@albinjacobsson2023-10-04 10:10:00
Author

Fler artiklar om Liverpool