Inför: Liverpool - Sheffield United

Inför: Liverpool - Sheffield United

Ett otursdrabbat Liverpool tar emot ett formsvagt Sheffield United på Anfield under morgondagen.

 
Förra säsongens nykomlingssuccé har inte fått en liknande pangstart denna säsong. Efter fem omgångar har klubben endast inkasserat en poäng. När det gäller den engelska fotbollen så börjar vi åskådare att få en tydligare bild av hur Covid-uppehållet har påverkat varje enskilt lag. Lag som Arsenal och Aston Villa börjar visa upp en tydlig kurva uppåt, samtidigt har lag som Leicester och Sheffield United visat upp motsatsen. Leicester har inte haft en svag inledning av denna säsong, men deras resultatrad under sommaren tydde på kollaps. Det känns absurt och skriva, men Sheffield sjabblade ju på ett sätt bort chanserna på europaspel under sommaren. Den negativa formspiralen har ju inte bara fortsatt in i den nya säsongen, utan känslan är att den har blivit värre för The Blades. Gör man inte mer än två mål på fem matcher, då kan man inte förvänta sig mer än 1 poäng.
 
Jag ser personligen upp till Chris Wilder, och jag tycker att fotbollssupportrar  som uppskattar det taktiska inom fotboll bör hysa en stor respekt för den 53-åriga engelsmannen. Det han har implementerat i Sheffield med begränsade resurser, det är imponerande. Den defensiva strukturen och noggrannheten. Omställningarna och dom överlappande mittbackarna, det är häftigt. Jag är övertygad om att Sheffield kommer att få ordning på sitt spel igen under dom kommande veckorna. Defensiven ska trots allt inte klandras, dom har inte släppt in så mycket mål. Nu är Rhian Brewster där i rollen som nia, och han är redo för start imorgon. Släkten är värst? Det återstår att se.
 
Liverpool kommer här senast ifrån en match i Amsterdam, mot Ajax i Champions League-gruppspelets första omgång. Tre viktiga poäng i en uddamålsseger för dom röda, och en välbehövlig nolla för det nykomponerade mittbackslåset och Adrian. Virgil van Dijk är som bekant borta ur bilden för vad som kan bli säsongen ut. Om det blir fortsatt Fabinho i helgen som en av dom två mittbackarna går det att sätta ett positivt frågetecken runt. Joël Matip uppges vara en del av en trio som kan vara aktuella i helgens drabbning. Alisson Becker verkar också vara aktuell, och betydelsen av den pjäsen går inte att få in på en skala. Becker är lika viktig att ha på planen som van Dijk, att påstå något annat skulle vara att underskatta målvaktsrollen. Även Thiago ser ut att kunna vara en del av matchtruppen.
 
Liverpool har återhämtat sig bra efter nederlaget i Birmingham. Att inleda med en trea i Champions League var starkt och viktigt. Prestationen i derbyt förra helgen var bland det bättre vi har sett på länge. Vi supportrar har anledningar till att andas optimism, trots skadan på vår försvarsgeneral.
 
Vad? Liverpool - Sheffield United
 
Var? Anfield, Liverpool
 
r? 21.00 på lördag
 
Kanal? Viaplay
 
 
 
 Källa: Liverpool Echo
 

Ludvig Wadellludvig.wadell@liverpoolsweden.se@LudvigWadell2020-10-23 18:30:00
Author

Fler artiklar om Liverpool